Лазаревић: Да ли министар Коњевић износи став Владе у односу на СПЦ?

Члан Правног савјета Митрополије црногорско-приморске и предсједник Црквене општине топаљско-херцегновске Зоран Лазаревић упутио је саопштење за јавност у коме пита да ли изјаве министра одбране Рашка Коњевића представљају агенду Владе у односу на СПЦ. У саопштењу између осталог наводи да „опањкавање вјерских заједница у Црној Гори пред међународним дипломатама и ничим аргументовано измишљање њиховог антидржавног дјеловања, зарад дезинформисања домаће и стране јавности, недјело је министра одбране Рашка Kоњевића, које захтјева неки вид санкције и регулисања оваквог понашања високог представника државне власти“.

-На страну његова неукусна потреба за додворавањем пред иностраним адресама, која је испод сваког нивоа дипломатског достојанства. На страну и чињеница да нам је свима позната антицрквена, антисрпска и мрзитељска политика партије из које овај министар долази. Остаје нејасно, коме и какву корист могу донијети овакве манипулације и бламирања црногорског министра одбране када говори о „обавјештајној страни једне вјерске заједнице“ и „политичком утицају“ некакве „треће стране“ који наводно долази преко те вјерске заједнице?, истакао је Лазаревић и питао да ли министар има доказе за тврдње које износи.

-Било би неопходно да Црква и јавност сазнају ради ли се овдје о агенди Владе у односу на нашу Цркву. Уколико то није став Владе, у шта желимо да вјерујемо, сматрамо да би било природно да се Влада јасно и недвосмислено дистанцира од оваквих изјава које је министар Коњевић дао наступајући као Владин званичник. Уосталом, да их је изговорио у лично име или испред своје партије, не бисмо се тиме ни бавили.

Питање које се за премијера Абазовића поставља само од себе: шта ради овај човјек у, номинално, проевропској и демократској Влади? На који начин овај министар, као и онај други, бивши предсједник исте партије, ширењем неистина о Цркви доприносе прокламованим циљевима Владе из експозеа актуелног премијера о помирењу, уклањању вјештачки ствараних тензија и поштовању свих вјерских заједница?, наведено је у саопштењу МЦП које потписује члан Правног савјета Митрополије црногорско-приморске и предсједник Црквене општине топаљско-херцегновске Зоран Лазаревић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here