Лара Драговић: Жеља ми је да се поклоним публици на Канли кули

Фото: Агенција CGNews

Глумици Градског позоришта из Подгорице Лари Драговић, која је недавно проглашена најбољом младом глумицом на 10. Фестивалу глумаца у Коњицу, припала је част да буде водитељка програма 36. Филмског фестивала Херцег Нови – Монтенегро филм фестивала на Канли кули.

Лара је прво добила понуду да, заједно са својим колегама на отварању фестивала отпјева једну нумеру из култних југословенских филмова, а онда и да буде водитељка програма, једног од најзначајнијих фестивала у региону.

-Част ми је да сам на сцени са свим тим људима, посебно на отварању, поред свих тих великих имена, то је за младу глумицу, не само част, већ и више од тога. Поред тога имам прилику да погледам феноменалан филмски програм, тако да, све ово за мене је одлична шанса и прилика, казала је Драговић.

Гледајући све те сјајне глумце који се из ноћи у ноћ мијењају на великом филмском платну, Лара замишља и себе, али је тешко дати неку прогнозу у ком правцу ће се кретати њена каријера за десет година.

-Моја визија је да радим, да и ја дођем на фестивал, не као водитељка програма, него да се поклоним овој дивној публици послије неке премијере, која ће се, надам се једном и десити, тако да би то можда за десет година било лијепо да сам ту као глумица која има премијеру, то бих вољела, истакла је она.

Глумци на ФДУ Цетиње се више школују за театар, и то је нешто чега су студенти при упису више него свјесни.

-Сви смо то очекивали, била је нека иницијатива на Факултету, имали смо предмет филмска глума, додуше то није дуго трајало, међутим, најбоља вјежба коју имамо јесте глума у студентским филмовима. Овдје ријетко имамо прилику и треба је зграбити, тако да кроз те студентске филмове смо учили и послије их гледали и разговарали са професорима, шта је добро, шта није и гледали како да то унаприједимо. Нажалост, нема тог предмета који је баш потребан, јер када се први пут сретнемо на снимању буде шок, тражи се неко смањивање средстава које смо у позоришту навикли да користимо, али и једно и друго, то је спој без којег се не може, објашњава Драговић.

Гледајући филмове се учи о глуми и период короне нам је у том смислу значио, јер сам по читав дан гледала филмове и толико се несвјесно упија поступака који се могу искористити касније, каже Лара, а што се тиче узора, издваја Оскаровку Френсис МекДорманд.

Извор: Агенција CGNews

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here