Квалитетан културни програм у оквиру Празника мимозе

Слоган 55. Празника мимозе „За све гуште” на најбољи начин дефинише овогодишњи концепт који обједињује спорт, забаву, гастро и културу. Уз концерте регионалних музичких звијезда Халида Бешлића, Цеце Ражнатовић, Индире Левак и Прљавог казалишта, карневалске поворке, маскенбале, спортске догађаје, у најави је и квалитетан културни програм.

Како је за РТНХ казала секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало, културни програм обухвата изложбе, позоришне представе и књижевне вечери, а Новљани и гости имаће прилике да уживају у најновијој понуди, која квалитетом завређује да буде дио феште жутог цвијета.

Ана Замбелић Пиштало, секретарка за културу и образовање

– Имаћемо 21. фебруара представу „Било једном на Бријунима” Битеф театра, након тога, 26. дјечију представу „Чаробњак из Оза”, Градског позоришта Подгорица. За 23. фебруар планирана је Отворена улица, односно Фешта на Шкверу – најављује она.

Квалитетни културни догађаји биће уприличени и оквиру мaнифестације Дани Београда, који су на програму 28. и 29. фебруара.

– Кроз програм припремљен за та два дана имамо изложбу о Николи Тесли, а затим и гостовање писца Владимира Пиштала, који је добио неке од најзначајнијих књижевних награда. Он је директор Народне библиотеке Србије, писац који је био прије можда 5-6 година у Херцег Новом, али који заиста завређује нашу пажњу – наводи Замбелић Пиштало.

Као увод у Празник мимозе, а према традицији, биће отворена изложба Херцегновски зимски салон.

– То је манифестација којој треба посветити посебну пажњу и која би требало од наших суграђана да буде додатно испраћена, а која је старија од Празника мимозе. Календар манифестација у фебруару почеће Зимским салоном, који је старији од Празника мимозе, а који организује наша установа културе Музеј и Галерија – казала је она.

Посјетиоце 55. Празника мимозе очекује више од 50 музичких, гастро, културних, дјечијих и спортских програма „За све гуште“ од 15. фебруара до 3. марта. Организатори су Општина Херцег Нови, локална Туристичка организација и Јавна установа културе Херцег фест.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here