КУМБОР УСКОРО ДОБИЈА СЕКУНДАРНИ КОЛЕКТОР

Како би инфраструктура у МЗ Кумбор могла испратити захтјеве мјештана али и бројних инвеститора, неопходно ју је прилагодити.

На помолу је рјешење проблема секундарног колектора, од хотела Xанаду до Амара, које годинама очекују мјештани, али и инвеститори који све чешће граде хотеле у овој мјесној заједници на херцегновској ривијери, казао је за РТХН предсједник ове МЗ Милан Бошковић.

– Тај пројекат је стар неких 15-ак година, значи да проблем постоји већ деценију и по. Један је пројекат урађен 2005. или 2006. године, међутим, тада примарни колектор није био у плану – наводи он.

Нови пројекат прилагођен је примарном колектору, а ускоро ће почети и радови, информише Бошковић.

– Дошли смо скоро до самог краја. Преостао је да изведемо радове. Фирма која је израбрана на тендеру је Монтал из Подгорице. Са њима имамо већ потписан уговор и уплаћен аванс од 30% од укупне уговорене цијене, а укупна је инвестиција око 33 хиљаде еура. Очекујемо ових дана почетак радова, на задовољство и нас из Кумбора, а и грађана на ривијери. То је заоста био велики проблем – истиче он.

Реализацију пројекта спајања крака секундарне колекторске мреже, од ресторана Олимпија до доњег пута, отежала је пандемија.

– Један дио крака треба да прође кроз приватне парцеле. Поједини власници су у иностранству, а због пандемије поједини нису долазили. Чекамо њих да и потписали сагласност и да би могли да кренемо у израду и тог дијела. Са тим је преостао још само један крак те секундарне колекторске мреже – казао је Бошковић.

По завршетку посла, секундарна канализациона мрежа биће комплетирана, а у Мјесној заједници Кумбор планирају повезивање насеља која су изнад магистрале.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here