КУД „Слога“ из Ђеновића угостио КУД „Младост“ из Париза

Културно умјетничко друштво Слога угостило је КУД Младост из Париза, у Ђеновићима. Ријеч је о узвратној посјети, с обзиром да су чланови Слоге у Паризу боравили и наступили током 2019.године.

Ансамблом из Француске руководи рођени Новљанин Жељко Ивовић који је предсједник КУД-а Младост, истакао је задовољство због доласка кући.

-Ово је наша узвратна посјета КУД-а Младост, 2019. смо угостили КУД Слога у Паризу и то је први пут да један клуб одавде буде гост у Паризу и стварно је било супер. Сада је дошло до наше узвратне посјете овдје, да би Слога поново за коју годину дошла код нас, тако да би требало да добијемо нову дјецу у Паризу, каже Ивовић.

Гостујући ансамбл Младост наступио је са играма из околине Шумадије, Неготина и Косовског Поморавља.

– Младост постоји 45 година, а ја сам у клубу последњих пет, имамо 40 кореографија, али немамо ниједну кореографију из Црне Горе. Велики концерт у Паризу имаћемо 8.јуна и гост ће први пут бити Даница Црногорчевић. Велика моја жеља и жеља моје супруге, која је одавде и ћерке која тренира дјецу је да сав прикупљени новац искористимо за набавку нове ношње из овог краја и урадимо нове кореографије, да урадимо нешто аутентично што нико нема тамо у Паризу, каже Ивовић

 

Припреме за наступ почеле су у септембру, наводе из КУД-а Слога, на ред су дошле трунеје и наступи, прилика да се покаже публици колико посвећено раде. У програму су учествовали дјечији ансамбл, омладински са првим ансамблом и одређени број ветерана играма са простора бивше Југославије. Богат календар активности је пред члановима  Слоге, каже Ангелина Милиновић, руководилац млађег ансамбла КУД Слога.

-Спремамо се идемо за који дан за Истанбул. То нам је велика турнеја. Водимо мјешовиту групу, дјечији и омладински ансамбл. Након тога имамо концерт у Ђеновићима поводом отварања љетње сезоне, а у току сезоне планирано је да буду двије манифестације у Ђеновићима на којима ћемо учествовати свакако. Након тога имамо мали предах до септембра, а тада смо позвани у госте, идемо на Златибор, каже Милиновић.

Током јула, седам парова дјечијег ансамбла гостоваће у Ваљеву на фолклорној радионици у оквиру које ће се упознати са новим кореографијама и стећи нова пријатељства, закључила је Милиновић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here