КСП: Интензивиране активности Сектора зеленила

Запослени у Сектору за одржавање зеленила Kомунално – стамбеног предузећа интензивирали су активности на сезонском уређењу  парковских површина, растиња, шкверова.

Према ријечима руководиоца Сектора за одржавање зеленила Вање Спаић, бујна вегетација изискује појачане активности на јавним површинама у центру града, Игалу, шеталишту, на ривијери:

-Према Плану и програму активности, екипе приводе крају трећи круг кошења у стамбеним насељима, раде на уређењу шкверова и  уређују порте храмова. Одрађују  по налозима комуналне полиције и службе за инспекцијске послове; као што је Парк Бока, која није у надлежности  предузећа. Завршене су активности на уређењу Омладинског и Илијиног парка у Игалу, парка Светог Леополда у граду и код Дома културе у Бијелој.  

Завршено је кошење око цркве Св.Ђорђа и цркве Св. Госпође, као и  кроз село Убли.

Екипе тренутно косе у стамбеном насељу на Гомили.

Завршили су кошење, сакупљање и одвоз зеленог отпада у Улици Партизански пут, испред  маркета “Ароме” у Игалу, обављено је уређење скверова код Енергопројектовог насеља на Савини, на Kарачи и другим зеленим површинама.

Новом Одлуком о комуналном реду, Комунално стамбено предузеће неће  више бити обавезно да уређује и одржава површине  око  стамбених зграда, што ће бити пренесено на етажне власнике да одлуче да ли ће уговор о одржавању склопити са њима или  приватном фирмом.

– Радници  могу да се ангажују на другим пословима. Све зависи колико ће се обратити према нашој фирми, а остаје више простора да се бавимо садњом, одржавањем парковa, скверова и других површина, оцијенила је Спаић.

Комунална полиција ће контролисати одлагање зеленог отпада. Одвоз зеленог отпада, који грађани одлажу поред контејнера у надлежности је предузећа Чистоћа, док Комунално – стамбено одвози отпад након уређења јавних површина.    

Паркови се редовно одржавају, уређују.

– Парк Бока није у надлежности Комунално – стамбеног предузећа, иако у њему радимо по налогу Службе комуналне инспекције. У осталим парковима радимо према програму рада. Редовно се обавља кошење, орезивање дрвећа, живе ограде, сади, наводи Спаић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here