Италијански новинари одушевљени Боком

Национална туристичка организација је током ове седмице угостила екипу италијанске телевизије Алма, која реализује туристичку емисију „Марко Поло“. Током седмодневне посјете снимаће емисију о Црној Гори. Први град који је екипа посјетила је управо Херцег Нови.

Према ријечима Љиљане Мараш из Националне туристичке организације, емисијом о нашој земљи екипа италијанске телевизије Алма настоји да је учини што видљивијом туристима са емитивног тржишта Италије.

-У плану је да раде дужу емисију у Црној Гори, јер према њиховим информацијама, нажалост смо недовољно препозната дестинација, иако смо близу. Очекујемо да ће посјета протећи у најбољем реду, а поред Херцег Новог, планирамо да посјетимо Котор, Тиват, Бар, Подгорицу, Колашин, Цетиње, информише Мараш.

Сниматељ Томазо Теруци није крио одушевљење Херцег Новим.

-Прелијепо мјесто, залив је невјероватан, вријеме фантастично, јако је топло, али уживам у томе. Посјетили смо предиван авантуристички парк на Орјену, природа је богата зеленилом и то је први утисак, пуно зелених површина, сјајних локација. Још увијек се нисам купао у мору, али боја воде је невјероватна. Људи су јако пријатни и морам рећи да сам овдје попио одличну кафу, много бољу него у Италији, рекао је Теруци.

Посјете страних медија су од великог значаја за локалну туристичку организацију, казао је Далибор Вуковић из Туристичке организације Херцег Нови, те ће у наредном периоду у Херцег Новом боравити бројни инфлуенсери и представници медија.

-Спремни смо да увијек подржимо сваку иницијативу која долази из НТО. Не пропуштамо ни једну прилику да пошаљемо добру слику, било да је у региону или шире, наводи Вуковић.

Како је казао један од организатора ХСФ-а, Јован Суботић, пријатељство склопљено на Херцегновском стрип фестивалу заслужно је за повезивање Националне туристичке организације са Италијанском медијском кућом.

-Када је познати италијански умјетник, Ђорђо Понтрели, први пут дошао у Херцег Нови, предложио нам је да његови пријатељи из телевизије дођу и направе серију прилога, за италијанску публику, о различитим туристичким дестинациојима у Црној Гори. Ми смо ту идеју одмах пласирали ка НТО, рекао је Суботић.

Емисија у којој ће се италијанској публици представити Херцег Нови и Црна Гора биће емитована уочи сезоне годишњих одмора.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here