Кроз знање и искуство чланова Удружења поморских пилота повећати безбједност пловидбе

Невладина организација Удружење поморских пилота Црне Горе одржала је у Градској кафани Скупштину, на којој је за новог предсједника именован Бранислав Кордић, а нове чланове управе чиниће Горан Идризовић и Драгослав Јовановић.

Удружење поморских пилота Црне Горе, основано 2015. године, одржало је Скупштину на којој је изабран нови предсједник Удружења. Ову функцију,  у скраћеном једногодишњем мандату, након Миодрага Кршанца преузео је капетан Бранислав Кордић.

Бранисалв КОрдић, предсједник Удружења поморских пилота Црне Горе

 

– Моје виђење је да то морамо да пребацимо на млађе. Већ имам 67 година, тако да за ову једну годину, колико мислим да будем предсједник Удружења, желим да пренесем знање и искуство млађима, да они преузму, да то буде у пуном саставу и да заживи на здравим ногама – наводи он.

За нове чланове Управног одбора именовани су Горан Идризовић из пилотске организације Сеа Пионеер и Драгослав Јовановић из пилотске организације Луке Котор. Кордић очекује да ће се на наредној сједници одбору прикључити  И представници удружења пилота из Бара, као и компаније Бока пилот.

– Идеја ми је да из сваког пилотоског удружења по један представник буде у одбору Удружења поморских пилота Црне Горе. Ми смо мала земља, мало удружење, па ми је идеја да сви будемо удружени и да заједничким снагама ово подупредимо, да Удружење буде здраво. Имамо занања која можемо да пренесемо млађима и да са неким нашим искуством и предлозима унаприједимо сигурност и безбједједност у Бококоторском заливу – прича Кордић.

По комплетирању новог руководства Удружења поморских пилота, Кордић планира проактивно дјеловање ка ресорном министарству, Влади и осталим институцијама надлежним за поморски саобраћај.

– Имамо знање и искуство. То знање које имамо, добро би било да неко саслуша са стране и ове наше идеје, које смо представили. Има пуно тога што би могло да унаприједи и пилотску службу у Бококоторском заливу и сигурност и безбједност са освртом на оптимални број бродова и путника у једном дану, тако да не долази до заглушења и загађења – казао је Кордић.

Осим новог предсједника и чланова управе, на скупштини Удружења поморских пилота за нову генералну секретарку именована је Наташа Кривокапић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here