Кроз Програм подстицајних мјера за развој туризма 630 хиљада еура

Влада Црне Горе на последњој сједници донијела је Програм подстицајних мјера у области туризма за 2023. годину. Укупан буџет за реализацију овог програма је 630.000 еура, од чега ће из сопствених средстава Министарство економског развоја и туризма опредијелити 400.000, а Национална туристичка организација Црне Горе 230.000 еура.

Како је саопштено из Владе, циљ програма је обогаћивање и унапређење квалитета туристичке понуде уз побољшање маркетиншких активности како би се привукли туристи са нових емитивних тржишта, а у правцу генерисања већих прихода у туризму, продужења туристичке сезоне, повећања степена заузетости смјештајних капацитета, потрошње и запослености.

Програм укјучује пет мјера подршке и то за организовање манифестација или фестивала, унапређење понуде и подизање квалитета услуга у руралном туризму, развој иновативних туристичких производа и услуга који обогаћују туристичку понуду у руралном, културном, здравственом, спортском и другим видовима туризма, подршка за развој МИЦЕ туризма и подршка за спровођење заједничке кампање са туроператорима.

Средства за подстицајне мјере додјељују се путем јавних позива које спроводи Министарство и Национална туристичка организација Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here