“Кроника сеоске љубави” вечерас у дворани “Парк”

Након неколико година паузе, Театар “Ругантино” из Загреба поново гостује у Херцег Новом, овога пута са представом “Кроника сеоске љубави”, која ће бити одиграна вечерас, (уторак, 14. новембар) у 20:00 сати у дворани “Парк”.

Комад је награђен за најбољи драмски текст у Хрватској прошле године, а на овогодишњем Фестивалу дуодраме у Тополи oсвојио је награду за најбољу представу и Гордана Гаџић за најбољу глумицу.

Уредница позоришних програма у ЈУК “Херцег фест”, Милина Ковачевић, за РТХН истиче да их радује наставак сарадње, и прилика да и публика у Херцег Новом види ову шармантну и топлу причу.

-Срели смо се на Фестивалу дуодраме у Тополи, гдје је за најбољу женску улогу награђена Гордана Гаџић, позната југословенска глумица, која и води Театар “Ругантино” са којим наша установа дуго година успјешно сарађује. Они су често били гости ХАПС-а са својим успјешним представама, које, вјерујем, публика није заборавила, а “Кроника сеоске љубави” је њихова нова представа. Шармантна и радо гледана широм региона, то је једна сентиментална комедија о двоје људи  који су усамљени и пред крај живота проналазе срећу у заједништву и љубави.

“Кроника сеоске љубави” је представа у којој се многи данас могу препознати, јер говори о самоћи и о потреби за блискошћу која не познаје године.

-Управо је то можда и била мотивација Театра “Ругантино” и Гордане Гаџић која, осим што је сјајна глумица, увијек и поставља у свом позоришту нешто што је важно и актуелно, а усамљеност данас те генерације, она игра уз Сретена Мокровића, је заиста велики проблем, али рјешив, као што ће то показати ова комедија. Ова представа је на турнеји, синоћ је одиграна и у Бару, а надамо се да ћемо видјети и оно у чему смо заостали у продукцији Театра “Ругантино”, представе које су постављене на сцену претходних година, кад је континуитет наше сарадње донекле нарушен због познатих околности са пандемијом, поручила је Ковачевић.

По сјајном тексту Ивана Видића, “Кронику сеоске љубави” је режирао Дарио Харјачек, а играна је преко 50 пута. У Херцег Новом је можете погледати у 20:00 сати у дворани “Парк”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here