“Кроника сеоске љубави” прича о самоћи и потреби за блискошћу

Представа “Кроника сеоске љубави” Театра “Ругантино” из Загреба одиграна је синоћ у Дворани Парк. По сјајном тексту Ивана Видића, представу је режирао Дарио Харјачек, а Гордана Гаџић и Сретен Мокровић играли су је преко 50 пута.

Према ријечима Гордане Гаџић “Кроника сеоске љубави” је љубавна прича која хронолошки прати стварање једне нетипичне љубавне везе, а уједно је и текст о самоћи и потреби за блискошћу која не познаје године.

-У представи су приказана два занимљива карактера у позним годинама, гдје је писац покушао да немогући односи односно спојеви љубави постану могући. Иван Видић има посебан језик и на њега треба пристати, његова маштовитост је на нивоу ирационалног, казала је она.

Како додаје, представа је у Херцег Новом одиграна 51. пут.

-Драго ми је да је представа „изашла“ ван граница Хрватске. Играли смо у Сомбору и Тополи, а што се тиче Црне Горе, играли смо у Бару, Колашину  и код вас, а планирамо да наступимо и у Босни и Херцеговини. С обзиром да сам Београђанка, вољела бих када би и тамо били заступљени, истакла је Гаџић.

Представа “Кроника сеоске љубави” је прошле године у Хрватсакој награђена за најбољи драмски текст, а на овогодишњем Фестивалу дуодраме у Тополи освојила је награду за најбољу представу и Гордана Гаџић за најбољу глумицу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here