Кривичнa пријавa против полицијског службеника запосленог на ГП Ситница

Фото: Управа полиције ЦГ

Припадници барске полиције су у сарадњи са државним тужиоцем Основног државног тужилаштва у Бару, поднијели кривичне пријаве против службеника Управе полиције, распоређеног на пословима граничне контроле на Граничном прелазу Ситница, због злоупотребе службеног положаја и седам држављана Руске Федерације који се сумњиче за кривично дјело фалсификовање исправе.

Како је саопштено из Управе полиције, спроводећи активности из своје надлежности припадници Одјељења безбједности Бар су дошли до сумње да је М.Р. (56) из Котора, службеник Управе полиције, распоређен на пословима граничне контроле на Граничном прелазу Ситница, извршио кривично дјело злоупотреба службеног положаја у стицају са кривичним дјелом фалсификовање исправе на начин што је, у намјери да себи прибави противправну имовинску корист, противправним искориштавањем свог службеног положаја и овлашћења, на путним исправама – пасошима осам држављана Руске Федерације, употријебио службени печат Граничног прелаза Ситница, иако поменути нису ушли у Црну Гору преко тог граничног прелаза.

На тај начин М.Р. је неистинито представио правну чињеницу у погледу уласка ових страних држављана у Црну Гору, а у циљу стицања права њиховог боравка у нашој држави.

Такође, за кривично дјело фалсификовање путем помагања сумњичи се А.Г. (56), држављанин Руске Федерације, које је извршио на начин што је држављанима Руске Федерације, за новчану накнаду, чинио услугу обезбјеђења уноса у путне исправе улазног печата служби са граничних прелаза Црне Горе.

Кривичне пријаве су по налогу тужиоца, због сумње да су извршили кривично дјело фалсификовање исправе, поднијете и против руских држављана Е.Д.С., А.Д.В., М.К.В., З.П.С., Љ.П.Н., Ј.К.А.

Осим тога, подјсећају из УП, полиција је у претходном периоду, у односу на овај предмет, поднијела кривичне пријаве и лишила слободе још два лица, И.Г. и В.С., који се сумњиче за кривично дјело фалсификовање исправе.

По налогу поступајућег тужиоца предметне путне исправе су привремено одузете, саопштили су из Управе полиције.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here