КРИСТИНИ МИЉЕНОВИЋ ПРИЗНАЊЕ ИЗ БУГАРСКЕ

Tалентована, вишеструко награђивана гитаристикња Кристина Миљеновић из Котора, освојила је другу награду на 7. Међународном фестивалу гитаре ,,Плевен Гитар Фестивал 2021″ у Бугарској, који је ове године одржан онлајн. Кристина је другом наградом на фестивалу, освојила шесту укупно у овој години. У склопу међународног такмичења, које је дио музичке манифестације ,,Плевенска гитаријада“, била је једина представница Црне Горе.

На фестивалу је учествовало 90 такмичара из 24 земље и четири континента.

Награду у другој категорији, додијелио јој је признати свијетски жири у саставу: Столина Добрева (Софија), Стефан Скрилецз (Аустрија), Боyан Доyцхев (Варна), Стефан Трифан (Румунија), Севдалин Стефанов (Варна).

За само пет година колико траје, овај фестивал је један од водећих манифестација гитарске умјетности у Европи. Обухвата невјероватне концерте са извођачима из цијелог свијета, међународно такмичење високог нивоа са стручним жиријем, иновативни систем оцјењивања, изложбу најновијих музичких производа, представљење мајсторских гитара реномираних градитеља, бројне радионице, мајсторске курсеве, добру организацију и значајан наградни фонд.  

Кристина Миљенвић има преко 22 награде са свјетских, међународних и интернационалних такмичења. У новембру је била једна од кандидаткиња за доделу престижне награде ,,21 новембар“ које је највеће градско признање града Котора. Поводом дана општине Котор била је на пријему код градоначелника са најбољим ученицима и студентима који су претходни године имали запажене резултате у школовању. Учествовала је и на концерту Музичке школе „Поклон граду“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here