Косић: Сарадња опозиције и власти могућа за добробит града

На усвојене закључке на 18. редовној сједници којима су инициране смјене диркеторице и чланова Извршног одбора Туристичке организације Херцег Нови дали су коменатар и из клуба одборника Демократске партије социјалиста.

Одборник ДПС-а Владимир Косић сматра да би диркеторица Туристичке организације Херцег Нови требало да поднесе жртву смјене, као и чланови Извршног одбора који су амниновали спорне одлуке. Објашњава да заједнички предлог закључка опозије и дијела позиције о смјенама не би требало да чуди друге одборнике, јер сарадња је могућа све док постоји добра воља за очување града.

-То јесте новина, али то је и још један доказ реформе коју је урадила Демократска партија социјалиста. На њихово чуђење ја морам одговорити чуђењем, да они константно бране ледени тобоган и остале пропале пројекте Туристичке организације и не само пропале пројекте него константно бране кадровску гарнитуру која управља херцегновском ТО, ниједног момента не помислећи да ли су та средства заиста потрошена онако како не треба. Кроз њихове изјаве сам само примјетио да желе заштитити своје и фотеље колега, ниједном нисам осјетио бригу за средства грађана Херцег Новог, истакао је Косић.

На ранији коменатар предсједника Скуптшине Општине Ивана Отовића да је једини имао увид у извјештај Надзорног одбора, Косић је рекао да остали одборници можда нису имали увид, али Отовић јесте.

-Такође, посебно забрињава чињеница да се ниједном није запитао о тачности навода, већ се само запитао одакле мени тај документ. Прије свега јавност о раду Туристичке организације ми је дозволила да имам тај документ, тако да ја нисам направио прекршај, док је господин Отовић учинио морални прекршај, јер је рекао да није имао извјештај Надзорног одбора, а прије свега професионални прекршај што се није запитао о тачности података, казао је Косић.

Косић очекује да се сједница Скупштине Туристичке одржи што прије како би се видјело хоће ли се увојени закључци реализовати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here