Кошаркашице Приморја сребрне у Словенији

Фото: ЖКК Приморје

На међународном турниру који је одржан у Новом Месту, кошаркашице Приморја су у финалној утакмици поражене од домаће екипе ЖКК Крка резултатом 60:54. Двије играчице Приморја, Ксенија Ерцеговић и Ања Аџић, изабране су у идеалну петорку турнира.

Уморна екипа Приморја није имала шансе против квалитетне и расположене екипе Крка. Иако су се бориле како би резултат окренуле у своју корист, домаће играчице су имале више снаге и меч завршиле побједом.

Најучинковитија играчица у екипи Приморја била је Мандић са 10 поена, пратила је одлична Пајовић са 7, Аџић 6, Ерцеговић 5, Јевтовић, Мијајловић и Н. Мандић по 2, а игри су допринијеле и Чубрило, Шћекић, Ђуровић, Антуновић и Спаић.

У најбољу петорку турнира изабране су двије кошаркашице Приморја Ксенија Ерцеговић и Ања Аџић, што је показатељ да је Приморје расадник нових младих талената.

– Турнир у Новом Месту је био изузетно организован и веома садржајан догађајима ван спортске дворане, за што је заслужан предсједник клуба и организатор цјелокупне свечаности господин Миран Јерман. Окупљене су најбоље младе екипе региона, са играчицама раскошног талента и кошаркашког умијећа. У изванредној атмосфери спортске дворане Мароф наше дјевојчице су се окитиле сребрном медаљом. Са турнира, из Словеније, вратили смо се пуни утисака и новог искуства, изјавила је директорица Приморја Жељка Ратковић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here