Кошаркашице Приморја бриљирале у дресу репрезентације на Европском првенству

FIBA U 16

Женска кадетска кошаркашка репрезентација Црне Горе освојила је девето мјесто на Европском првенству Б дивизије које се одржало у Подгорици, остваривши пет побједа и један пораз. Кошаркашице Приморја Љубе Андрић, Јелена Булајић и Сања Акшам, чиниле су основ црногорске репрезентације јер су све три константно биле у првој петорци и имале су најбољи учинак.

Када је ријеч о ефикасности на тек завршеном Европском првенству, Андрић је остварила просјечно 13,7, Булајић 13,2, а Акшам 12,7, што их је сврстало на прве три позиције у екипи. Булајић је и најбољи стријелац са просјечно 15,8 поена, Андрић 8,3,  а опет су све три најбоље када је ријеч о просјеку остварених скокова – Андрић 8,3, Акшам 7,2, Булајић 5,5.

FIBA U 16

Како истичу из ЖКК Приморје, ове младе дјевојке су 2007. годиште и очекује их сјајна каријера.

Љубе Андрић

Љубе Андрић игра на позицији центра, у Приморју игра у четири националне категорије и у WABA лиги, а врло је примјетна по необичним скоковима. Ријетко која играчица из противничке екипе може сачувати лопту, ако је Љубе у близини.

Јелена Булајић

Јелена Булајић игра на позицији плејмејкера, ове сезоне је проглашена за најбољу играчицу WАBA лиге, а FIBA је сврстала међу пет најбољих играчица Европе. У матичном Приморју игра у четири националне категорије и у WАBA лиги.

Сања Акшам

Сања Акшам у репрезентацији игра центра, а по квалитету се може поредити са најбољима. И она такође у Приморју игра у четири националне категорије и у WАBА лиги.

Да је ЖКК Приморје расадник талената потврђују квалитетне играчице које су распоређене у свим репрезентативним селекцијама.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here