Корисници Дневног боравка посјетили Кућу Ива Андрића

Корисници Дневног боравка за одрасла и стара лица који је отворен у просторијама НВО „Нова шанса у Новом“ први пут су данас организовано посјетили  Кућу Ива Андрића како би се упознали са његовим дјелима.

Слађана Живковић, психолог у дневном боравку за одрасла и стара лица у Херцег Новом каже да се посјетама значајних институција и догађаја у граду, обезбјеђује  занимљив, квалитетан и достојанствен живот особама са инвалидитетом које свакодневно долазе у Дневни боравак.

-Ми смо данас дошли у Кућу Ива Андрића да дјеци покажемо и приближимо његова дјела и рад. Покушавали смо и кроз свакодневне радионице да са њима разговарамо о нашем Нобеловцу. Овдје је група од десетак корисника Дневног боравка за одрасла и стара лица. Наш боравак укупно броји 12 чланова од којих је 10 данас са нама, каже Живковић.

Психолог у Дневном боравку, Слађана Живковић истиче да су утисци након посјете Кући Ива Андрића јако позитивни.

-Морам да кажем да су утисци јако позитивни, они су одушевљени, а у раду са њима  ми смо били одушевљени како су они прихватили и како су они нама објаснили лик и дјело Ива Андрића, каже Живковић.

Корисници  Дневног  боравка за одрасла и стара лица  наставиће са свакодневним изласцима и обиласцима важних институција, културних и спортских манифестација у граду. На тај начин се кроз интеграцију у заједницу брине о стварању једнаких могућности и унапријеђењу квалитета живота лица са инвалидитетом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here