Копривица: Талас храбрих одлука је кренуо и нико га не може зауставити!

Парламентарни избори 2023.

На првој побједничкој конвенцији коалиције ,,Алекса и Дритан, ХРАБРО се броји !“, одржаној на платоу иза Музичког центра у Подгорици, говорио је Томас Вајс, еуропосланик и члан Парламентарног одбора Европске уније и Црне Горе за стабилизацију и придруживање.

„Лако је водити политику кад је све чисто под Сунцем. Желим да вам честитам што сте ову земљу увели у демократску транзицију и мултипартијски систем и то је једна од ваших највећих предности. Сигуран сам да ћете водити Црну Гору у будућност са успјехом. Са повјерењем грађана у институције, које полако повраћате, Црну Гору ћете убрзо увести у Европску унију (ЕУ). Цијела ЕУ чврсто стоји уз Црну Гору како би она довршила свој европски пут.“

Изразио је жељу за побједом већине која је проевропска.

На величанственом скупу јасну поруку послао је потпредсједник Демократске Црне Горе и кандидат за посланика Момо Копривица, која се односила на стварање здравог система.

„Морамо изградити систем који ће потиснути оне нечасне побуде, а стимулисати сва она племенита и искрена осјећања којима се гради поредак истине, слободе и правде. Желимо да се у политици себичност коначно замијени великодушношћу, да се лоповлук замијени поштењем и да се сплеткарење замијени етиком.“

Навео је да се храброст, која је кроз историју била препознатљива за црногорски народ и даље наставља у овом модерном времену.

Копривица је такође навео да велики сет закона, од закона о дјечијим додацима и бесплатним уџбеницима до Закона о накнадама за мајке троје или више дјеце, уживају сва дјеца и све мајке без обзира за кога гласају и која су им политичка убјеђења.

На самом крају истакао је да ријеч „храбро“ у слогану коалиције није случајна.

„Храбро, јер су нас тако васпитали и учили. Храбро, зато што другачије не може и храбро јер другачије не смије. И зато храбро поручујемо да ћемо и до 11. урадити све оно што је до нас и оно колико можемо, а након 11. јуна да сложни у разликама, да јединствени око заједничког циља поткинемо сваки преостали пипак криминалне хоботнице“, закључује Копривица.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here