КООРДИНАЦИОНО ТИЈЕЛО: ОДАЗОВИТЕ СЕ ПРОЦЕСУ ИМУНИЗАЦИЈЕ И ПОШТУЈТЕ МЈЕРЕ


Координационо тјело за припрему и праћење туристичке сезоне је на свом редовном састанку разматрало актуелну проблематику у граду, те донијело низ закључака у циљу унапријеђења туристичке понуде града, како у погледу комуналних дјелатности, регулисања јавног реда и мира, безбједности у саобраћају, тако и примарне здравствене заштите наших суграђана и туриста.
Као један од главних закључака је упућивање јавног апела на поштовање епидемиолошких мјера прописаних у циљу сузбијања КОВИД-19 вируса. Наведено се односи на све привреднике, посебно на пружаоце угоститељских услуга. У том смислу, спроводиће се континуиране и строге контроле, у сарадњи са Управом за инспекцијске послове.
Такође, апелује се на све суграђане, а посебно на младе људе да се одазову процесу имунизације и на тај начин покажу друштвену одговорност. Подсјећамо да, сходно епидемиолошким мјерама, концертима и музичким фестивалима могу присуствовати искључиво лица са потврдом о вакцинисању или негативним резултаом ПЦР теста који није старији од 72 сата, брзог антигенског теста на нови коронавирус (САРС-ЦоВ-2) –БАТ који није старији од 48х, или позитивног резултата ПЦР теста који је старији од 14 и није старији од 90 дана, или позитивног резултата серолошког теста – антитијела класе ИгГ, који није старији од 90 дана, што ће се посебно контролисати, а све у циљу одржавања стабилне епидемиолошке ситуације.
Такође, Координационо тијело подсјећа да је уживо извођење музичких програма дозвољено до поноћи и да ће се строго контролисати, као и ниво буке за коју постоје бројне примједбе посљедњих неколико дана од стране мјештана и гостију нашег града.

1 COMMENT

  1. nadam se da čujete primjedbe i na buku labambe, njihovog reklamiranja sa kompna i mora. Ako nemate petlje i volje da i oni poštuju to za buku, onda pustite sve nek divljaju. Ili svi ili niko. Onaj što ide autom i reklamira labambz, doslovno 120db zvuka ima. Pa da se odluči jesmo li cirkus ili kulturna destinacija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here