Конститутивна сједница Скупштине Црне Горе 27. јула

Фото: Скупштина ЦГ - Данијела Ђуровић

Конститутивна сједница 28. сазива Скупштине Црне Горе биће одржана 27. јула.

Након усаглашавања датума конститутивне сједнице саопштење су упутили из кабинета предсједнице Скупштине, Данијеле Ђуровић.

– Предсједник Скупштине Црне Горе из ранијег сазива, сходно прописима, сазива прву конститутивну сједницу новоизабраног састава парламента. Након широких консултација предсједнице Скупштине Данијеле Ђуровић са носиоцима свих изборних листа које су ушле у парламент, најстаријим и најмлађим послаником који ће предсједавати сједницом, као и предсједником Црне Горе, усаглашено је да је најприхватљивији датум за одржавање сједнице 27. јул 2023. године, наведено је у саопштењу.

Ђуровић подсјећа да су коначни резултати ванредних парламентарних избора, одржаних 11. јуна 2023. године, објављени у „Службеном листу Црне Горе“ бр. 72 од 15. јула ове године, након чега је Државна изборна комисија доставила Скупштини извјештај о резултатима избора.

-Предсједница Ђуровић честита новим посланицима и изражава наду и очекивање да ће 28. сазив Скупштине наставити са озбиљним и одговорним радом, на корист грађана, а посебно на испуњавању неопходних услова за приступање Европској унији, те на тај начин допринијети остваривању суштинске улоге парламента, поручују у саопштењу.

На дневном реду сједнице је избор предсједника и потпредсједника Скупштине и избор предсједника и чланова Административног одбора.

У новом сазиву Скупштине листа Покрета Европа сад имаће 24 посланика, а коалиција Заједно, окупљена око Демократске партије социјалиста 21.

Коалиција За будућност Црне Горе имаће 13 посланика, Листа Храбро се броји 11, Бошњачка странка шест.

По два посланика имаће коалиција Социјалистичке народне партије и Демоса и Албански форум.

Хрватска грађанска иницијатива и Албанска алијанса имаће по једног посланика

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here