Конкурс за реализацију програма “Подстицаји за запошљавање”

Завод за запошљавање Црне Горе, у оквиру Програма “Подстицаји за запошљавање” расписује конкурс за избор послодаваца који ће запослити и најкраћем трајању од шест мјесеци лица из евиденције о незапосленим лицима. 

Програм је намијењен незапосленима до 40 година, који су дуже од три мјесеца у евиденцији, женама које су дуже од три мјесеца у евиденцији или лицима која су у евиденцији дуже од 12 мјесеци.

Планирана је реализација програма за 61 незапосленог из циљне групе Програма “Подстицаји за запошљавање” за 2022. годину. Послодавци ће извршити избор учесника програма из групе незапослених лица која је Завод претходно припремио за укључивање у програме.

Расположива средства за финансирање Програма износе  103.986,33 €. Учешће Завода у финансирању  програма зависи од броја учесника програма и на мјесечном нивоу, износи 568,07 € по учеснику, што је на нивоу укупног трошка минималне зараде.

Завод ће подржати реализацију програма у трајању од три мјесеца, за највише три учесника код једног послодавца – корисника средстава. Минимално учешће Завода у финансирању програма код једног послодавца износи 1.704,21€, а максимално учешће 5.112,63 € .

Завод додјељује средства за финансирање програма као државну помоћ мале вриједности. Помоћ додијељена једном кориснику у период од три фискалне године за редом која не прелази  200.000,00 €  оваквом врстом помоћи.

Конкурс за реализацију програма подстицаја за запошљавање отворен је од дана објављивања у средствима јавног информисања, на сајту Завода http://www.zzzcg.me и огласним таблама бироа рада.

Крајњи рок за подношење захтјева за реализацију програма је 31. мај до 15 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here