Коњевић: Историјски моменат за Новску листу

Лидер Новске листе, која се прикључила Покрету Европа сад, Милош Коњевић казао је за РТХН да је разочаран малом излазношћу како у Црној Гори, тако и у Херцег Новом.

Прича да народ није препознао нешто ново у црногорској политици што је Европа сад понудила, а што је, како је казао, Новска листа почела још прије 11 година и што је показала данас у Херцег Новом, гдје је освојено 33% гласова.

– Ово је историјски моменат за покрет који сам основао са саборцима прије 12 година. Имамо посланика у државном парламенту, али тешко ми је јер грађани нису препознали идеју помирења и да нам је на првом мјесту економија и неке друге ствари, а не национална питања – наводи он.

Сматра да је Европа сад остварио феноменалан резултат, с обзиром на то да су покрет основан прије годину.

– Овдје су, уз помоћ Новске листе, узели 33%. Дупло смо јачи од свих других коалиција у Херцег Новом, од Демократа и УРА-е, Фронта, За будућност и ДНП-а, али излазност ме данас погодила, јер желим да грађани Црне Горе одлучују о својој судбини, наравно, Херцег Новога и Боке, јер овдје је 50% излазност – казао је Коњевић.

Малу излазност коментарише као резултат подмуклих потеза актуелне Владе и свих структура против Милојка Спаића и истиче да ће за то неко морати да одговара.

Коњевић је честитао грађанима Херцег Новог и Црне Горе нову власт.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here