Конференција Удружења Родитељи и ЈУ Дом Младост у Бијелој

Foto: pvinformer.me

У оквиру пројекта „Борба против насиља над дјецом кроз успостављање првог Хелп центра за подршку у Црној Гори – FromPeople2People – Pe2Pe”, у оквиру ИПА Подршка запошљавању, социјалној инклузији и предузетништву, Удружење Родитељи и ЈУ Дом Младост у Бијелој 29. новембра организоваће Конференцију на тему: Борба против насиља над дјецом – мапирање постојећег стања у Црној Гори.

Сврха пројекта је побољшање система подршке породицама дјеце са неприлагођеним понашањем и дјеце које имају искуство насиља и њиховим родитељима, као и стварање нове породичне услуге подршке и креирање лиценцираног програма обуке за стручне раднике у области образовања и социјалне заштите у Црној Гори.

Једна од главних активности пројекта јесте и мапирање постојећег стања у Црној Гори у овој области и израда приједлога рјешења за идентификоване проблеме. Тај процес биће започет организацијом конференције за стручну јавност и медије 29. новембра. Конференција ће бити организована у два дијела. Први дио ће бити посвећен представљању пројекта, а други округлом столу.

Циљ округлог стола је валоризовати и интензивирати дискусију о заштити дјеце од насиља, о томе како унаприједити систем подршке породицама у Црној Гори, мапирати постојеће стање и израдити планове и приједлоге за промјену стања.

На конференцију ће учествовати представници Министарства рада и социјалног старања, Завода за социјалну и дјечију заститу, Министарства просвјете, науке и иновација, Министарство финансија, Министарство здравља, ИЈЗЦГ, Управе полиције, Савјета за права дјетета, скупштинских одбора за здравство, рад и социјално старање и за људска права и слободе, Заштитника људских права и слобода – Омбудсмана, локалних самоуправа, свих центара за социјални рад, УНИЦЕФ-а, локалних НВО и струковних удружења и медија.

Конференција ће бити одржана 29. новембра од 10 до 15:30 сати у Подгорици.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here