Конференција о научним достигнућима окупила у Херцег Новом бројне еминентне стручњаке

Међународну конференцију о достигнућима у науци и технологији – COAST (Conference on Advances in Science and Technology), у организацији Факултета за менаџмент, отворена је у хотелу Сан ризорт.

Како је на отварању поручила је на отварању деканица Ирена Петрушић, Факултет за менаџмент стоји иза бројних успјешно реализованих пројеката.

Деканица Факултета за менаџмент, Ирена Петрушић

– Последњих година коорганизатори смо бројних научних конференција у региону, па је организација КОСТ коференције о савременим достигнућима у науци и технологији, са циљем да окупимо академску заједницу, истраживаче и научнике ради размјене информација, искустава и резултата истраживања о свим аспектима специјализованих и интердисциплинарних области, била логична наставак свих наших активности – казала је она.

На Факултету организацију КОСТ конференције сматрају једним од најзначајних момената у досадашњем раду.

Учесницима конференције, у име Општине Херцег Нови, добродошлицу је пожељела потпредсједница Весна Самарџић, која је истакла да је организација овог скупа за локалну управу значајна из више разлога.

Потпредсједница Општине Херцег Нови, Весна Самарџић

– Конференција КОСТ потврђује да у Херцег Новом имамо респектабилну високошколску установу, са капацитетом за организацију догађаја на међународном нивоу. На овај начин Факултет за менаџмент још једном доказује да представаља поузданог партнера локалне управе у позционирању нашег града, као центра за умрежавање референтних домаћих и страних наућника, истраживача, студената и професора – навела је Самарџић.

Она је казала да је у организацију конференције укључено 14 суорганизатора, а на списку су бројна еминентна имена.

Сви учесници и представници академске заједнице имаће прилике да у наредним данима упознају љепоте и знаменитости, али и могућности и потенцијале Херцег Новог када је ријеч о организацији конференцијског туризма, закључила је Самарџић.

Проф. др Едвард Јакопин истакао је да је ово право мјесто да овај скуп постане традиционалан за све државе региона и шире.

Проф. др Едвард Јакопин

– На једном мјесту окупили сте еминентан број пет тематских подручја и то је сјајна ствар послије двије кризе сучелити у региону оваке ствари биће прави подвиг – казао је он.

Проф. др Сузана Копривица

Проф. др Сузана Копривица са универзитета УНИОН Никола Тесла и Факултета за редитељски менаџмент истакла је  да окупљање еминентних стручњака гарантује успјешност конференције.

Према ријечима продекана за наставу, проф. др Никше Гргуревића, организатори конференције су наставници и сарадници Факултета за менаџмент.

Продекан за наставу Факултета за менаџмент, проф. др Никше Гргуревића

– Наш Факултет је, захваљујући визији и позитивној енергији управе и запослених, заједнички са нашим партнерима и коорганизаторима из 14 високошколских установа из више од седам држава иницирао једну амбициозну и велику конференвију, која ћепо одзиву свих вас, постати традаиционална.

Више детаља о самој конференцији налази се на линку.

Конференција у хотелу Сан Ризорт биће отворена до недеље, 29. маја.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here