Концерт “У част предака, за будућност потомака” сутра у дворани “Парк”

Последњи програм у оквиру свечаности поводом Дана општине Херцег Нови је велики хуманитарни концерт Симфонијског оркестра са Крфа, који ће, под називом “У част предака, за будућност потоимака” бити приређен сутра вече (сриједа, 1. новембар) у дворани “Парк”.

Организатори су Православно спортско удружење “Свети Срб и ја” и Крфско друштво српско-грчког пријатељства, уз подршку Општине Херцег Нови.

Поред оркестра, хора и солиста са Крфа, наступиће и учесници из Херцег Новог, казала је за РТХН Александра Миљанић, која води пјевачку групу “Преподобна Касија Константинопољска”.

-Наши гости су Симфонијски оркестар Музичке школе „Серес“, мјешовити хор Умјетничког друштва Агиос Матеос „Михалис Каподистријас“. Поред њих ће учествовати и њихови солисти Марија Мавромати, Дора Колици, Анастасија Келфотију и Христос Каподистријас. Наравно, учествоваће и наши Новљани: хор „Свети Сава“, КУД „Илија Кишић“ из Зеленике и пјевачка група „Преподобна Касија Костантинопољска”. Ми ћемо отпјевати пјесму „Креће се лађа француска“ и Моника Прелевић ћец рецитовати „Плаву гробницу“, хор “Свети Сава” ће отпјевати „Агни партхене“ и „Тамо далеко“, а КУД „Илија Кишић“ ће одиграти јердну кореографију.

Ово је један у низу хуманитарно-задужбинарских концерата, јер је приход од продаје карата намјењен за изградњу дјечјег и омладинског кампа који је удружење “Свети срб и ја” започело недалеко од Лефкима на Крфу.

– Овај концерт је организован поводом хуманитарне акције за прикупљање средстава за изградњу дјечјег кампа на мјесту гдје се искрцала српска војкска када је дошла на Крф. Сваке године у јуну, јулу или августу дјеца широм свијета одлазе тамо у камп гдје бораве 10, 15, неки и тридесетак дана. Један наш Новљанин, Милош Богдановић, је ове године ишао у тај камп, а они желе да се камп изгради и прошири и зато је организован овај концерт. Цијена улазнице је 10 еура, за све оне који желе да дођу и да помогну приликом изградње овог кампа, објаснила је Миљанић.

Почетак је у 19:00 сати. Концерт изводи преко 100 умјетника са Крфа, чланова Симфонијског оркестра “Музичке школе Серес” са диригентом Харисом Кулурисом и  мјешовитог хора Умјетничког друштва Агиос Матеос “Михалис Каподистријас”, са диригентом Антонијем Иванофим и солистима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here