Концерт Музичке школе и Градске музике сутра у Павиљону

Foto: Arhiva RTHN

У павиљону Градске музике у сриједу и четвртак биће уприличена два концерта. У сриједу ће бити приређен концерт ђака херцегновске музичке школе, док ће у четвртак наступити виолончелисткиња Андријана Дабовић.

Концертом ученика школе за основно музичко образовање у павиљону Градске музике наставља се сарадња двије установе у нашем граду. Како је за РТХН казала капелница Градске музике Валентина Кулиновић, ријеч је седмом концерту, који ће бити уприличен сутра, 31. маја од 19 сати.

-Као и на претходним концертима на репетоару у сриједу биће програм из разних епоха, инструмената. Мислим да смо испунили задатк у овој школској години да наш заједнички циљ буде макар дјелимично реализован. Да се дјеца у нашем граду упознају са инструментима које нуди Музичка школа и са оним што ми радимо као Градска музика Херцег Нови, казала је она.

Дан касније Новљанка Андријане Дабовић, која је била ученица прве генерације виолоночела у херцегновској музичкој школи, приредиће први солистички концерт у Херцег Новом. Специјални гости су професорица музичке школе Босиљка Кулишић и гитариста Николас Морета.

-Она ће извести један веома интересантан и лијеп програм у нашем простору, у којем виолончело звучи фантастично. На репертоару ће бити композиције  Баха, Хајдна, Славенског, Албинонија и већина тих композиција је позната, рекла је кулиновић.

Секција најмлађих мажоретки биће дио програма Међународног дјечијег карневала 2. јуна у нашем граду, док ће 6. јуна херцегновска Градска музика учестовати на манифестацији Прољеће у Мостару, као гости хрватске глазбе Мостар.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here