Комуналне екипе: Чишћење и прање улица и тргова   

Запослени у предузећу Чистоћа Херцег Нови редовно организују чишћење и прање улица и других јавних  површина.

У сарадњи са предузећем Водовод и канализација предузели су акцију чишћења и прања свих полуподземних и осталих контејнера.    

– У складу са Програмом рада за туристичку сезону у сарадњи са ватрогасном јединицом, обаваља се прање  тргова, улица, шеталишта, у зони Морског добра и других. Детаљније је рађено на комплетном подручју Топле и Шквера. Према динамици рада прање обављају два пута недељно, док три пута недељно перу површине у централној зони, Шкверу и градским трговима, казао је  в.д. директор Чистоће Милован Бендераћ.   

Наглашава да је за комуналце најпроблематичнија зона Шквера. Због повећаних количина комуналног, зеленог и кабастог отпада, улажу изузетан напор да све уклоне. Радници на одржавању јавних површина ангажовани су у двије смјене:

– Још увијек грађани на адекватан начин не одлажу комунални и други отпад. Не одвајају суву и мокру фракцију у контејнерима. Долази до непријатних мириса из тих контејнера, па смо предузели акцију и у сарадњи са предузећем Водовод и канализација активности на прању и дезинфекцији свих полуподземних контејнера и контејнерских мјеста, објаснио је Бендераћ.

Запосленима на пословима чишћења јавних површина и пословима прикупљања и транспорта отпада подијељене  су нове униформе прилагођене љетним условима рада. Радно вријеме ове категорије запослених, такође, је прилагођено високим љетним температурама.

Санациони радови у Рециклажном центру 

У предузећу Чистоћа у претходном периоду обавили су санационе радове  у Рециклажном центру Мељине у циљу боље оперативности и безбједности возила и запослених.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here