Европски тим за ХН: Болница Мељине, накнадна памет предсједника Општине Херцег Нови

Не тако ријетко на сједницама Скупштине општине Клуб одборника Демократске Црне Горе доживи феномен накнадне памети а проузрокован критиком из подгоричке централе, наводе у саопштењу из Европског тима за Херцег Нови.

Како наводе, некада су потребне и године да се деси тај феномен накнадне памети, као рецимо сада.

– Коалиција на власти коју је чинила Грађанска листа Избор и ДПС од 2014. до 2016. године, покушала је принудном наплатом дуга за порез довести комплекс Мељине у стечај што би створило услове за одговорно рјешавање овог питања, а од стране данашњег предсједника Општине господина Катића, тада је тај покушај прокоментарисан овако:

„Такав маћехински однос нијесмо могли очекивати ни од ДПС-а, а посебно од наводних локал патриота из Избора, којима је стечај у болници једино рјешење, не знајући да, уколико болница оде у стечај и затвори капије, више је никад неће отворити и да ће на тај начин завршити задатак онима којима је то и био циљ од самог почетка.” (Извор: Дан он лајн)

Ових дана, од господина Катића, уобичајени обрт. Цитирамо:

“Општина Херцег Нови иницирала је стечај због дуга компаније Душка Кнежевића, за порез на непокретности од 720 хиљада еура, од 2014. до 2020. године, док ће износ бити увећан и за остала потраживања. Званично рјешење Привредног суда још није стигло у Општину, објашњава предсједник Стеван Катић.” (Извор: РТ Херцег Нови)

Такође господин Катић додаје:

“Вјерујем да ће се на овај начин убрзати рјешавање проблема јер је познато да имамо комплексну ситуацију када је у питању функционисање болнице.” (Извор: РТ Херцег Нови)

Ранија оцјена о маћехинском односу постаје мудрост и брига за болницу Мељине.

Знамо да Демократска Црна Гора увелико рачуна на кратко памћење грађана и да веома лако прелази преко свега што изјављује али, на њихову жалост, постоји неко ко ће на то да укаже и подсјети.

Колико ће се још пута понављати накнадна памет предсједника Општине и колико ће то коштати грађане Херцег Новог видјећемо у времену које долази а нарочито на примјеру џентлменског договора са фирмом Вука Хамовића око откупа концесије за пут на релацији Мељине – Петијевићи који је закључила по БОТ аранжману Општина Херцег Нови, наводе у саопштењу из Европског тима за Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here