КОМУНАЛНА ПОЛИЦИЈА: КОНТРОЛА ЛИМИТАТОРА ЗА БУКУ

Службеници комуналне полиције и инспекцијског надзора појачано ће контролисати да ли власници угоститељских објеката посједују лимитаторе за буку.

На основу Закона о туризму и угоститељству власници објеката су упознати да их морају посједовати. Ако их немају, како је казала савјетница у Служби комуналне полиције и инспекцијског надзора Ратка Јанковић, предвиђене су новчане казне:

– Уколико не посједују лимитатор казна је 1 500 еура за правно лице и 500 еура за одговорно. Уз одговарајући налог комуналног инспектора, сходно Закону, може доћи и до печаћење угоститељског објекта. Ово су активности које комунална полиција већ дужи временски период спроводи. Закон прописује и да се у одређеном временском периоду мора обављати провјера лимитатора, тако да је сада ријеч о поновним контролама, објаснила је Јанковић.  

Путем кол центра на број 19800 током протекле седмице пристигло је 110 пријава, од чега се 48 односило на надлежност службе комуналне полиције и инспекцијског надзора. Највећи број се односио на непрописно паркирана возила,а забиљежене су и пријаве за ремећење комуналног реда.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here