КОМОРА ФИЗИОТЕРАПЕУТА: ИСПИТАЈТЕ ЧИЈЕ УСЛУГЕ КОРИСТИТЕ

Kомора физотерапеута Црне Горе у сазнању је да одређена лица и фирме које нијесу регистроване за пружање здравствених услуга из области физиотерапије, наплаћују такве услуге. Обавјештавају да такве послове прекину и да користите искључиво услуге Установа које су регистроване по Закону о здравственој заштити (“Службени лист Црне Горе”, број 3/2016, 39/2016, 2/2017, 44/2018, 24/2019 и 82/2020), у даљем тексту Закон.

Наиме, да би неко обављао услуге физиотерапије и исте фактурисао мора бити регистрован у складу са Законом, а то подразумијева да мора доставити документацију којом доказује да је исправно регистрован. То је извод из ЦРПС и Рјешење о испуњености услова за обављање здравствене дјелатности из области физикалне терапије издато од стране Министарства здравља Црне Горе. Свако ко то не посједује крши Закон, а одговорна лица која склапају пословне ангажмане учествују у кршењу Закона и ризикују здравље корисника услуга. Молимо да испитате чије услуге користите, да ли су регистровани како Закон налаже како би избјегли кривичне санкције предвиђене овим Законом. Уколико се ипак настави незаконито пословање бићемо у обавези да исто процесуирамо код надлежних органа јер кршење Закона предвиђа кривичну одговорност.

За све информације смо на располагању, а уколико имате неке дилеме ко је законито регистрован обавјештавамо Вас да на страници Коморе физиотерапеута имате списак регистрованих Установа које послују у складу са Законом а који се редовно ажирира. У случају да неко сматра да је исправно регистрован а да га нема на списку, упутите га да нам се обрати, и ако је све у реду са документацијом биће на списку у року од 2 сата од достављања копије Рјешења Министарства здравља и увида у ЦРПС, обавјештавају из Коморе физиотерапеута.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here