Којић и Маскути побједници турнира „Herceg Novi Joola open 2024“

Финалним мечевима за сениоре у мушкој и женској конкуренцији јуче послијеподне је у Спортском центру Игало завршен дводневни пети стонотениски турнир „Herceg Novi Joola open 2024“, који је одлично организовао Стонотениски клуб „Нови“.

У мушкој конкуренцији за сениоре надметала су се 42 такмичара, а побједник турнира је хрватски интернационалац Фране Којић, члан најбољег аустријског клуба „Winer Neustadt“ из Беча са којим је прошле сезоне учествовао у Лиги шампиона и  освојио првенство и Куп Аустрије.

Којић је у полуфиналу побједио Филипа Радовића из СТК „Нови“ 3:0, док су другом полуфиналу играли Марко Јевтовић, члан СТК „Црвена Звезда“ и Филип Радуловић из СТК „Нови“ 3:0. У финалу Којић је побједио Јевтовића 3:0.

На турниру за даме учествовало је 16 такмичарки, а побједила је Анета Маскути из СТК „Нови Сад“. Она је у полуфиналу била боља од клупске другарице Реке Безег 3:0. У другом полуфиналном пару Моника Кнежевић, која је чланица екипе „Јосип Колуи“, 3:0. У финалу је Анета Маскути побједила Монику Кнежевић 3:0.

Награде је сениорима уручио Владимир Самсонов из Бјелорусије, бивши европски и свјетски шампион, а  сениоркама замјеница директорице Туристичке организације Херцег Нови Тања Мркајић.

Послије овог турнира херцегновски тернисери и  управа СТК „Нови“ ће на краћи заслужени одмор и „пуњење батерија“ за нову сезону и побједе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here