Коалиција „Заједно!“: Херцег Нови жртва немара и нерада актуелне власти, вратићемо стари сјај бисеру наше Боке!

Парламентарни избори 2023

-Ја вјерујем да ће грађани на овим изборима препознати оно што је исправна, одговорна и озбиљна политика. Вјерујем да ће грађани знати да цијене како се одговорна политика претходних влада, које су сачињавале партија наше коалиције, односиле према Херцег Новом”, поручио је Данијел Живковић, носилац листе “Заједно! За будућност која ти припада” на јуче одржаној трибини у Херцег Новом.

Окупљеним подржаваоцима листе коју предводи он је указао да су двије претходне владе својим немаром и нерадом довели Херцег Нови у потчињени положај.

-Видимо како дјелује нерад и немар како државне тако и локалне администрације на развој Херцег Новог. Видимо да немамо испуњено обећање од стране локалне самоуправе о реализованом пројекту шеталишта од Титове виле до Галеба. Умјесто завршеног шеталишта до краја мјесеца маја како је то већ најављено , видимо да је предсезона потпуно уништена”, рекао је Живковић, а потом се осврнуо на ситуацију са Институтом “др Симо Милошевић” у Игалу као и трајектној линији Каменари – Лепетани.

-Када говоримо о Институту, једном од највећих ресурса које Херцег Нови има, који је преживио изазове тешких времена, и инфлације и санкција и економске кризе, није се могло десити да зараде запослених касне по четири мјесеца и да егзистенција грађана буде угрожена, те да буде на ивици. Ако на то додамо понашање државне власти и властодржаца у смислу набављања трајекта, који као што видимо више и не фукционише, онда је јасно у каквом безнађу се данас налази власт како на локалном тако и на државном ниову”, констатовао је в.д. предсједника ДПС-а. Живковић је казао да умјесто одговорног односа према Херцег Новом видимо игнорантски, те да су претходне три године у потпуности изгубљене.

Присутнима се обратио и портпарол СД и кандидат за посланика Никола Зиројевић, који је изразио жељу да Херцег Нови поново буде туристички центар Црне Горе. Окупљене је поздравила је кандидаткиња за посланицу Зоја Бојанић Лаловић која је истакла да је Црна Гора данас у једној великој кризи и културног и цивилизацијског идентитета.Посланички кандидат Андрија Радман подсјетио је да је ДПС заједно са својим коалиционим партнерима за вријеме своје власти критикован да је заборавио на Херцег Нови.

-ДПС и коалициони партнери не би никада дозволили да поморски саобраћај послије више деценија оде из Херцег Новога. Да порези и примања која су увијек припадала Херцег Новом оду негдје друго, рекао је Радман.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here