Клуб одборника Европски тим за Херцег Нови: Да ли са изливањем муља испливава и истина о колектору?

Саопштење за јавност упутио је Клуб одборника Европски тим за Херцег Нови:

Иако су се одборници Демократа у новском парламенту, по задатку, борили приказати коначан извјештај Државне ревизорске институције на Завршни рачун буџета за 2021. годину као политички акт на крају су ипак признали да он то није. Не само да није политички акт већ су више пута исти похвалили и истакли да ће у будућности бити користан као смјерница за рад по законима државе Црне Горе.

Из Општинског одбора Демократа Херцег Новог најављивали су да ће наше одборнике подучити на самој сједници о разним питањима, али чини се да су њихови одборници добили лекцију, и то не само одборници већ и секретари.

Ако занемаримо чињенице да су јавна предузећа пословала са минусом, да је незаконито направљен и усвојен Завршни рачун буџета за 2021. годину, да су представници власти признали политичко запошљавање, да у наставку туристичке сезоне нијесмо имали воду 20 часова дневно те да установе културе немају формиране савјете у складу са законом, не можемо занемарити информацију да се фекалије, муљ, са постројења отпадних вода у Мељинама изливају у поток а преко потока у море.

Не знамо да ли су у градској управи свјесни озбиљности ситуације али вјерујемо да су представници ГП УРА, зелене партије, итекако свјесни, притом као дио локалне власти управљају Секретаријатом за екологију и енергетску ефикасност.

Да ли је са намјером ова информација саопштена на крају љетње туристичке сезоне?!

С обзиром да овај проблем није „од јуче“ можемо само закључити да може Црна Гора али ГП УРА не може.

Херцег Новом пријети еколошка катастрофа, али најважније је да је широка коалиција на снази и да су фотеље сигурне, наведено је у саопштењу Клуба одборника Европски тим за Херцег Нови (ДПС, СД).  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here