КК Пантер побједник турнира поводом Међународног дана младих

КК Пантер Никшић

Поводом Међународног дана младих, Црногорско друштво за борбу против рака (ЦДПР) у сарадњи са КК Бијела 2015 из Бијеле организовало je традиционални кошаркашки турнир за млађе пионире „Бијела 2023”.

На турниру су поред домаћина, учествовале екипе КК Пантер из Никшића и КК Рисан са играчима рођеним 2011. године и млађим.

Турнир је одржан на терену ОШ „Орјенски батаљон” у Бијелој, а почео је минутом ћутања због преране смрти младог репрезентативца Црне Горе Ивана Ћоровића, који је изгубио најважнију животну битку против опаке болести.

Након првих утакмица и побједа, у финалној утакмици турнира у борби за пехар снаге су одмјериле екипе КК Пантер и КК Бијела 2015. Сусрет је након велике борбе и неизвјесности, завршен тријумфом Никшоћана резултатом 56 : 50.

На крају, ЦДПР је побједника турнира КК Пантер наградило великим пехаром који им остаје у трајном власништву.

За најбољег играча турнира проглашен је Никола Раичевић из КК Пантер. Најбољу петорку турнира по оцјени тренера екипа, уз Раичевића сачињавају: Матија Ђукановић и Михаило Савићевић из побједничке екипе КК Пантер, Никола Ковачић из КК Рисан и Немања Радовић из КК Бијела 2015.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here