Кенијац побједник Бокешког полумаратона, Дабовић и Пејовић најуспјешнији домаћи такмичари

Побједник  другог Бокешког полумаратона који је одржан у Тивту и Котору  је  Бернард Вамбуа из Кеније.  Он је стазу од 21, 1 километра  претрчао за 1 сат и три минута. Петер Њуру из Кеније био  је други а Целестин Ндимумана из Бурундија трећи.

Новљанин Жељко Дабовић је најбољи такмичар из Црне Горе док је најбоља такмичарка Слађана Пејовић.

Дабовић је стазу од Тивта до Котора претрчао за 1 сат 14 минута и 43 секунде  и освојио је одлично 11. мјесто.

-Послије Подгоричког маратона који је уједно био и првенство Црне Горе гдје сам био први ниесу ми била нека велика очекивања на овом такмичењу. Међутим  сама конкуренција никада јача у региону гдје је било десет  тркача са афричког поднебља као и више врхунских европских такмичара су натјерали и мене  да постигнем  најбољи резултат у каријери и тиме закључим одличну сезону у овој 2022. години, рекао је после  трке Дабовић, који тренира у подгоричкој „Спарти“.

На полумаратону је учествовало 1200 такмичара из 26 земаља свијета.

Трка је почела у 11 часова са шеталишта Пине у Тивту и званично је отворио предсједник Општине Тиват Жељко Комненовић, а стазу  од Тивта до Котора, истрачао је и потпредсједник те Општине, Горан Божовић.

Кристијан Синдик директор трке казао је да је друго издање Бокешког полумаратона више него успјешно реализовано јер је забиљежен велики раст у броју учесника и посјећености манифестације.

Наредне године у Боки је планирано одржавање маратона за шта већ сада имају преко 150 пријављених такмичара, најавио  је Синдик.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here