„Кенгурима“ враћен дуг

Foto: Anna Feher

У утакмици за пето мјесто ватерполисти Црне Горе данас су побједили репрезентацију Аустралије 9:6 (2:2, 3:2, 1:1, 3:1) и реванширали се селекцији континента „кенгура” за пораз у групној фази такмичења на Ф8 турниру Свјетске лиге.

Прва четвртина протекла је у равноправној игри. Било је 2:2, а голове за Црну Гору су постигли Стефан Видовић и Владо Попадић. С друге стране, стријелци су били Пут и Павилард, коме је Тешановић одбранио петерац.

Канстантин Аверка је током других осам минута игре нанизао три гола, Аустралију су у игри држали Едвардс и Мадсен, а Црна Гора је водила са 5:4. Током треће четвртине, мреже су мировале четири минута, а затим је Душан Матковић погодио за 6:4. Узвратио је Барнс за 5:6.

На почетку последње четвртине Нејбус је изједначио на 6:6, Аверка је промашио петерац. Тешановић је бранио одлично, али је и у овој утакмица реализација играча више била огроман проблем за момке селектора Гојковића. Аверка није реализовао петерац, али јесте ситуацију са два играча више – 7:6. На два минута прије краја, разиграо се Душан Матковић и са два гола поставио коначан резултат.

Стријелци за Црну Гору су: Константин Аверка четири, Душан Матковић три, Владо Попадић и Стефан Видовић по један. Голове за Аустралију постигли су: Тим Пут, Луке Павилар, Блејд Едвардс, Кеган Мадсен, Метју Барнс, Чарли Нејбус.

У полуфиналу, снаге ће данас поподне одмерити Италија и Шпанија, односно САД и Француска.

Последњег дана турнира у утакмици за пето мјесто, сутра репрезентација Црне горе вјероватно игра са репрезентацијом Србије.

Подсјећамо, Француска је у четвртфиналу побједила Црну Гору 12:9, САД су биле боље од Аустралије 12:11, Италија је побједила Србију 14:7, а Шпанија је славила против Канаде са 13:6.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here