Катић: Власт у граду стабилна, слиједи договор о даљем функционисању

Предсједник Ошптине Херцег Нови, Стеван Катић

Коалициона власт у Херцег Новом према ријечима предсједника Општине Стевана Катића стабилно функционише и годину након одржавања локалних избора.  У наредних седам дана сви политички субјекти одржаће састанак како би усвојили заједнички став о даљем начину функционисања коалиције на општинском нивоу.

За годину од локалних избора дошло је до пада Владе и формирање мањинске, чиме су промјењени и односи између политичких партија, које су до недавно чиниле владајућу већину на државном али и на локалном нивоу.

Катић наводи да власт функционише стабилно, као и да су одређени разговори унутар представника појединих политичких субјеката већ вођени, те да је договорен састанак на којем ће бити усвојен јединствен став.

– На том састанку треба да видимо да ли сви и даље остају саставни дио власти у Херцег Новом или ће неки коалициони партнери на одређени начин напустити или се заједнички нећемо сложити да неки партнери и даље партиципирају у Општини – казао је он.

Демократска Црна Гора, као партија са највише освојених мандата, донијеће јединствен став који ће предочити на састанку. Посебно ће се одрети према позицији УРА-е, наводи Катић.

– Овдје је сада кључнија позиција УРА-е, која је преузела доминантну улогу унутар власти у Црној Гори, односно изигравањем изборне воље грађана, када је ријеч о државном нивоу, тако да ће се ипак сви морати одредити према позицији УРА-е – истиче он.

Разговори ће се водити са представницима коалиције “За будућност Херцег Новог и Боке”, која је на изборима прошле године освојила седам мандата.

– У односу на чињеницу да СНП није више дио Скупштине, јер су двије одборнице напустиле редове те партије, доминантно ће од њих зависити став по питању те политичке позиције, односно потпредсједника Општине из редова СНП-а – навео је Катић.

Предсједник Општине задовољан је реализацијом и покретањем великог броја пројеката које су и најавили у протеклој години. Сматра да је наредна кључна, с обзиром да ће бити расписани тендери за обилазницу, шеталиште, аутобуску станицу и друге важне инфраструктурне пројекте.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here