Катић: Влада да убрза процедуру набавке још трајеката

Стеван Катић, предсједник Општине Херцег Нови

Набавка пловила за потребе трајектног превоза на линији Каменари-Лепетане, након истека концесије и искључивања предузећа Поморски саобраћај из тог посла, се одужила, а са приближавањем љетње сезоне, фреквенција возила је све већа.

Како је за РТХН казао предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић примјетне су већ сада велике гужве, а још веће се очекују током првомајских празника.

– Оно што Општина као заинтересована страна у том дијелу потенцира је да се та процедура набавке мора убрзати, јер видимо да данас то не функционише ни изблиза онако како би требало. Приближавамо се мају, већ су очигледне гужве и нервоза која се ствара код путника како на херцегновској, тако и на тиватској обали – наводи он.

Сматра да је један од проблема и несразмјеран капацитет два пловила која тренутно возе, због чега је потребно што прије набавити још пловила, уколико се то не догоди, љетња сезона може бити паралисана, упозорио је он.

Влада је данас усвојила одлуку о наплати трајектног преласка, а Катић истиче да је добро што су грађани Херцег Новог и Тивта добили могућност куповине повлашћених карата по цијени од 3 еура.

– То је добар бенефит, као и те претплатне карте, које ће грађани моћи да купе за 50 прелазака, што је свакако велики попуст у односу на све што је било до сада. Дакле, ријеч је о јасним и конкретним бенефитима за грађане двије општине – казао је он.

Општина Херцег Нови и даље је става да ново предузеће које ће газдовати трајектном линијом треба да буде заједничко, али да удио у власничкој структури, како истиче Катић, доминантно треба да припада Општини Херцег Нови, као иницијатору тог посла.

– То је све привремено рјешење, јер дефинитивно оно што нам треба је премошћавање Бококоторског залива. Остајемо најозбиљније при томе да се мора приступити изради да ли моста или подводног тунела. Током израде Просторног плана Црне Горе, коначно ћемо знати шта ће струка да каже и која је најбоља варијанта како би премостили залив и заборавили на чекања и трајекте – истакао је Катић.

Гужве и чекања на трејектној линији Каменари-Лепетане током љетње сезоне хроничан је проблем, који траје деценијама, а грађани се са разлогом прибојавају да би ове године ситуација могла да буде драстично компликованија.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here