Катић: Овогодишњи Херцегновски филмски фестивал биће унапријеђен

Сарадња локалне управе и Министарства културе и медија приликом организације више херцегновских фестивала била је једна од тема састанка министарке др Тамаре Вујовић и предсједника Општине Херцег Нови, Стевана Катића.

Најзначајнији је Филмски фестивал, како је казао предсједник Катић, а одређене ствари су у претходном периоду дефинисане.

– Мислим да ћемо на вријеме имати све припремљено за организацију овогодишњег Филмског фестивала, који ће бити значајно унапријеђен у односу на претходне године, као и када су у питању остале манифестације – наводи он.

Током разговора представљено је на који начин да установе и појединци могу да аплицирају за средства, која се кроз културну баштину и стваралаштво могу добити од министарстава.

– Очекујем да ће ресорно министарство пружити подршку и при организацији осталих манифестација, кроз организације које буду аплицирале за та средства, јер је и у претходном периоду Министарство културе и медија партиципирало у учешћу осталих фестивала у Херцег Новом – истакао је он.

Подсјећамо, потписивањем меморандума о сарадњи Министарство културе и медија и Општина Херцег Нови обавезали су се да ће сарађивати на пројекту реконструкције тврђаве Шпањола.

Осим 1.5 милиона еура које је из овог ресора у оквиру прекограничног пројекта „SA Creativity“ опредјељено за реконструкцију тврђаве Шпањола и у овогодишњем буџету Министарства културе и медија је за овај пројекат издвојено 600 хиљада еура, а први радови најављени су већ ове јесени.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here