Катић остаје предсједник Општине до краја мандата

Стеван Катић, предсједник Општине Херцег Нови

На функцији предсједника Општине Стеван Катић ће остати до краја мандата, односно још двије године, пошто је поднио оставку на мјесто посланика у 28. сазиву Скупштине Црне Горе, а које му је припало након последњих Парламентарних избора.

Катић за РТХН истиче да је на позицији првог човјека града остао јер Херцег Нови у наредном периоду очекује динамичан период инфраструктурног развоја.

– Ове двије године су биле интензивне, а биће и наредне двије да се сви започети и пројекти који тек треба да почну, заврше у наредним мјесецима. Сматрао сам заиста, када је тај дио упитању, да треба да останем и да завршим оно што је започето. Мислим да је то праведно према грађанима Херцег Новог, који су бирали ову локалну власт на изборима 2021. године – наводи он.

Иако чланови коалиције „За будућност Црне Горе“ више нису у преговорима о формирању Владе, Катић на локалном нивоу не очекује кризу, нити раскол унутар владајуће коалиције.

– Убјеђен сам дефинитивно да ће сви конститутенти власти у Херцег Новом остати до крај мандата. Имамо једну широку већину, гдје се власт увијек може изгурати у односу на укупан број одборника и оних који сачињавају власт у Херцег Новом – прича Катић.

Очекује да Влада Црне Горе буде формирана у што скоријем року, али и да буде што стабилнија и што шира.

– Једино на тај начин можемо ријешити све нагомилане проблеме у Херцег Новом, а који се тичу државног нивоа, попут Института „Др Симо Милошевић, Вектра Боке, Болнице Мељине, јер заиста је веома важно да се нова Влада почне бавити тим проблемима интезивно, како би се изашло из ове пат позиције. Херцег Нови више нема времена да чека, јер морају се ви ти проблеми, нагомилани у претходном периоду, коначно почети рјешавати – истакао је Катић.

Предсједник Покрета Европа сад (ПЕС) и мандатар Милојко Спајић казао је након сједнице Главног одбора странке да имају скупштинску већину од 44 посланика за формирање нове Владе. Међутим, неки посланици са његове листе из Алтернативе Црне Горе, Уједињене и Цивиса, су изразили резерву према Влади коју не би подржало 49 посланика. Спајић је синоћ казао и да ће Алекса Бечић бити предсједник Скупштине, а да коалиција „За будућност Црне Горе“ неће бити дио нове Владе.

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here