КАТИЋ: ОПШТИНА ПОДРЖАВА РАДНИКЕ И ЗАЛАЖЕ СЕ ЗА РЈЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА ИНСТИТУТА

Општина Херцег Нови апсолутно и безрезервно подржава раднике Института „Др Симо Милошевић“, у циљу остварења и заштите њихових права.

„Као грађанин и као предсједник херцегновске Општине, упућујем радницима Института ријечи подршке у борби коју сада воде. Општина Херцег Нови је укључена у рјешавање проблема Института “Др Симо Милошевић”, инсистира на очувању ове установе и заштити права бројних радника.

Овај став нема алтернативу, а моје обећање запосленима је да ћемо свим законским средствима и могућностима утицати на регулисање стања у Институту, како у погледу функционисања те реномиране установе, тако и у погледу заштите радничких права”, поручује предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић.

Катић истиче да Општина Херцег Нови на дневном нову комуницира са представницима Владе и министарстава када је у питању исплата обавеза према Фонду здравства. Стигло је увјерење да ће средства бити уплаћена данас, како би радницима биле исплаћене заостале зараде.

Он напомиње и да је локална управа од самог старта укључена у пројекат реконструкције базена Института Игало. Осим тога, Општина се залаже за рјешавање питања школе у Игалу на локацији која се налази у власништву Института, што би за ову установу било повољно рјешење јер подразумијева исплату значајних средстава по основу откупа земљишта.

Такође, Општина посредује у рјешавању проблема са “Југобанком” у стечају и по овој теми је у сталном контакту са менаџментом Института и Министарством економског развоја, каже Катић. “Општина Херцег Нови ће и у наредном периоду бити максимално укључена у рјешавање свих питања у вези са Институтом “Др Симо Милошевић”.

Слиједећи корак који планирамо је иницирање формирања радне групе која би се на дневном нивоу, озбиљно и темељно бавила рјешавањем проблема у вези са потраживањем према “Југобанци”, а чинили би је представници Владе, менаџмента Института и Општине. Задатак те радне групе био би да детаљно сагледа ситуацију и предложи моделе за рјешавање овог вишедеценијског питања које оптерећује пословање једног од најважнијих привредних субјеката у нашем граду”, најављује Катић.

3 COMMENTS

  1. Sto centrala Demokrata kaže za ovaj problem? „Nije ih briga !“Što ne kaže zašto su DPS-ovci iz banje prešli da rade tamo gdje su Demokrate direktori,a u banji niti jedan DPS-ovac nije maknut sa rukovodeće pozicije !?? Jel to normalno?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here