Катић: Новим позивом биће попуњен број недостајућих пописивача

(Фото: https://www.gov.me)

Херцег Нови је спреман за попис, иако је дио заинтересованих пописивача одустао. Тај број ће новим позивом бити попуњен, казао је на састанку представника локалних управа код премијера Милојка Спајића предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић.

Премијер Спајић је са представницима опозиције договорио неколико нових ставки које ће бити имплементиране у сам процес пописивања, казао је Катић за РТХН.

– Да се представници опозиције именују у општинске пописне комисије, да се кроз тај софтвер који ће бити имплементиран у неколико наредних дана, како би сви имали увид на који начин се спроводити тај цијели поступак, чиме ће се гарантовати, односно осигурати да сви ти подаци буду унешени исправно – наводи он.

На састанку, како прича Катић, премијер Спајић упознао је све предсједнике Општина који су уједно и предсједници пописних комисија, какве су им обавезе у наредном периоду.

– Очекујемо одговоре представника опозиције који би требало до сутра да се изјасне, да се распише нови позив, односно „ресет“ за пописиваче у односу на оне који су се већ пријавили, што значи да ће свакако бити  један поновни позив, јер имамо ситуацију да је у већини општина, а самим тим и у Херцег Новом, сада тренутно смањен тај број пописивача, односно поједини људи су одустали – прича Катић.

Нови позив за заинтересоване пописиваче биће расписан, како у Херцег Новом, тако и у цијелој држави, информише Катић и додаје да очекује да ће све вити завршено у року, како би попис започео у предвиђеном термину – 30. новембра, мада постоји опција да тај термин буде пролонгиран.

– Раније је изнесен став да је Херцег Нови спреман за попис и да је у овом периоду у сарадњи са МОНСТАТ-ом завршен велики дио посла када је у питању комплетна процедура, а да се у овим осталим општинама које нису у потпуности спремна за попис одради тих још неколико корака да би се у потпуности и оне спремиле – казао је предсједник Катић.

Један од закључака је био да ће се у наредном периоду одржи још један састанак, на тему израде новог капиталног буџета државе, гдје ће свака општина изнијети предлоге, како би усагласили ставове и одлуке шта ће све бити финансирано.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here