КАТИЋ И МИКИЈЕЉ ОБИШЛИ НОВОИЗГРАЂЕНУ ШЕТАЛИШНУ СТАЗУ ИЗМЕЂУ БИЈЕЛЕ И КАМЕНАРА

Председник Општине Херцег Нови Стеван Катић и директор Јавног предузећа за управљање морским добром Младен Микијељ озваничили су вечерас завршетак изградње прве фазе шеталишне стазе од уласка у Јошицу до ресторана Адриатик.

Пројекат је реализован у сарадњи Општине и Морског добра, подсјетио је предсједник Катић, и поручио да овај посао представља један добар примјер како би требало завршавати све остале инфраструктурне пројекте у зони морског добра.

-Овај дио града је добио пуно завршетком ове инвестиције, која је вриједна око 180.000 еура. Драго нам је што видимо да је пуно шетача на овој стази и што уживају у прелијепом погледу који се пружа – рекао је Катић.

Истакао је да је задовољан обављеним послом који је извођач одрадио у року и најавио је ускоро и наставак посла од ресторана Адриатик даље ка Каменарима .

Шеталишну стазу, како је рекао Микијељ, највише ће користити мјештани Бијеле и Каменара али и нагласио да је овај пројекат веома значајан у туристичкој понуди града и ривијере.

-Морско добро ће у наредном периоду акценат дати на реализацију капиталних пројеката јер само на тај начин можемо побољшати квалитет грађана приморских општина и квалитет туристичке понуде. Дефинитивно став Морског добра је да у наредном приоду одрадимо децентрализацију у мјери у којој је то могуће  и да оне пројекте које добијемо од локалних самоуправа кандидујемо и подржимо, казао је Микијељ и поручио да једино кроз сарадњу институција може доћи до напредка. Он се захвалио  Општини ХН и Агенцији за изградњу и развој.

Подсјетио је да у протеклим годинама Херцег Нови био изостављен када је ријеч о капиталним пројектима и од Морског добра али и од државе.

-Свима је јасно зашто се то дешавало. Увјерен сам да је дошло неко нова доба и да ћемо сви ,ми и из Владе ЦГ и Морског добра реализовати капиталне пројекте у овом граду – рекао је Микијељ и најавио почетак реализације друге фазе изградње шеталишта већ од септембра.

-Вјерујем да у четворогодишњем мандату можемо реализовати изградњу шеталишта од Каменара до Игала на свим локацијама гдје је то могуће а све оно што нам  Општина Херцег Нови буде делегирала као потребе грађана покушаћемо да реализујемо – закључио је Микијељ.

Пјешачка стаза у дужини 650 метара је значајно побољшала комуникацију између мјесних заједница Бијела и Каменари и повећала ниво безбједности пјешака. Издвојен је и одговарајући паркинг простор уз локални пут ка Бијелој, као и проширење за привремено заустављање возила интервентних екипа, на начин да се не ремете пјешачки нити саобраћајни токови. Простор је хортикултурно уређен и постављена је јавна расвјета. Шеталиште је доступно и лицима са смањеном покретљивошћу.

2 COMMENTS

  1. Strasan posao, brukate se.Nekad za takav posao se nije nista pricalo nego se napravilo i cutalo i islo u nove radove.Sad izbetonirate 50 metara i pricate kao da ste napravili ceo grad,pogledajte Zeleniku na sta vam lice putevi smece svukuda, a vi pricate u prazno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here