Касни реконструкција Степеништа Елизе Дуковић Ломбардић, рок за бетонирање до краја седмице

Реконструкција Степеништа Елизе Дуковић Ломбардић касни два мјесеца  а надзор је дао извођачу рок да до краја седмице заврши бетонске радове.

Директор Агенције за изградњу и развој града, Александар Ковачевић каже да нису задовољни динамиком радова премда разумије на које је тешкоће наилазио извођач који је изабран за најповољнијег понуђача.

-Извођач се сусретао са разним проблемима које је морао рјешавати у ходу, а углавном је ријеч о инсталацијама за које нису постојали подаци. Али и поред свега тога евидентно је да радови касне и да динамика није ни близу задовољавајућа. Послали смо један допис инвеститору у којем захтјевамо да се бетонски радови до краја седмице заврше, а да послије видимо какви ће нам даљи кораци бити, да ли раскид уговора или неки детаљнији приступ, јер динамика није ни близу задовољавајућа, казао је Ковачевић.  

Подсјећа да су радови почели прије шест мјесеци и да је било довољно времена да се исправе недостаци.

-Радови су последњих дана интензивирани и надам се да ће бити испоштован рок који смо дали. За даље ћемо видјети, јер ово није најбоља слика коју град пружа, рекао је Ковачевић.

Изградња аутобуског стајалишта на Топлој тече по плану а извођач је према ријечима Ковачевића, испред рокова.

-Они  имају четири и по мјесеца за реализацију ове инвестиције. Имамо од извођача увјеравање да ће за десет дана завршити све. завршили су све грубе радове, остало је асфалтирање испод потпорног зида и саобраћајнице изнад, затим постављање ограде и аутобуског стајалишта које би требало да стигне за петнаестак дана, казао је Ковачевић.

Радове на степеништу изводи фирма „Темко“, а финансира са 97. 000 еура Општина Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here