Караван Празника мимозе освојио и Златибор

Караван 55. Празника мимоза посјетио је данас Златибор и изазвао велику пажњу посјетилаца. Дефиле Градске музике, мажоретки и маски прошао је кроз главну улицу, а испратили су га и предсједник Општине Чајетина Милан Стаматовић са сарадницима и представници туристичке организације Златибор и Ужице.

На Краљевом тргу гдје су бројни посјетиоци испратили натуп Градске музике и мажоретке, био је постављен и штанд градске туристичке организације, казала је општински ПР Празника мимозе Жељка Чепић.

-Сви се радују данашњем дешавању на Златибору и јачој сарадњи која је успостваљена како са Туристичком организацијом, тако и са Општином. Ако укупно треба да оцјенимо како је било на Златибору, можемо да кажемо да је био прави спектакл, изненађење и атракција за све који су се затекли у главној улици, казала је Чепић.

Предсједник Општине Чајетина Милан Стаматовић казао је да му је драго што је настављена сарадња између Општине Херцег Нови и Чајетина, која је успостављена 2 000 године.

-Овдје је на тргу велико одушевљење и захвални смо руководству херцегновске Општине што су дошли на Златибор да нас позову на Празник мимозе, а ми будемо домаћини. Данас шаљемо поруку грађанима Србије да посјете Празник мимозе, казао је Стаматовић.

Владимир Живановић директор Туристичке организације Златибор, казао је да тренутно имају преко 40 000 гостију и да је изузетна је прилика промовисати Празник мимозе која окупља цијели регион. Интересовање мјештана Златибора је велико и радо посјећују Херцег Нови.

-Општина Чајетина и Херцег Нови имју одличну сарадњу и надам се да ћемо направити неки заједнички регионални производа, који ћемо моћи да понудимо туиристима. Изузетан је повод да се окупимо на Краљевом тргу и посјетиоце упознамо са програмом 55 Празника мимозе, казао је Живановић.

Празник мимозе до краја јануара биће промовисан у Сарајеву и Бања Луци.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here