КАМПАЊА ПОВОДОМ СВЈЕТСКОГ ДАНА ОСОБА ОБОЉЕЛИХ ОД ДИЈАБЕТЕСА

Свјетски дан особа обољелих од дијабетеса, 14. новембар у Херцег Новом ће бити обиљежен кампањом чији је циљ скретање пажње на особе које се свакога дана боре са овом болешћу, саопштено је из локалне управе.

Тим поводом, Секретаријат за друштвене дјелатности и међународну сарадњу у сарадњи са ЈЗУ Дом здравља организоваће 13. новембра акцију бесплатне контроле шећера у крви и крвног притиска, као и едукативно предавање, а 14. новембра ће зграда Општине Херцег Нови бити освијетљена плавом бојом, која је симбол особа обољелих од дијабетеса.

Бесплатна контрола шећера у крви и мјерење крвног притиска биће омогућени грађанима у суботу, 13. новембра у термину од 09 до 11 часова  на тераси Градске кафане.

Едукативно предавање ће бити одржано истог дана, са почетком у 11:30 часова, у сали Скупштине општине Херцег Нови, а предавач ће бити др Наташа Радовић, интернисткиња ендокринологије.

Хуманој кампањи су се одазвале и компаније „Меркатор – ЦГ“ и „Воли“, на начин да ће у суботу дијететски производи у малопродајним објектима ових трговачких ланаца бити снижени за 20%.

– Са задовољством позивамо грађане да ураде корисну ствар за себе и придруже се акцији у циљу превенције дијабетеса, болести која све више узима маха и има тешке посљедице ако се не контролише и лијечи –  поручују из Секретаријата за друштвене дјелатности и међународну сарадњу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here