Кадети „Јадрана“ четврти на Регионалном турниру у Шапцу

Регионални турнир F12 првенства  десет екипа у ватерполу  за генерацију 2010. годиште одржан је од четвртка до данас у Шапцу. Ватерполисти Јадрана у утакмици за треће мјесто и бронзану медаљу поражени су од Будве 11:8 и освојили четврто  мјесто. Првак у овој конкуренцији је домаћин екипа Шабац.

У првом колу у бокељском дербију са Приморцем кадети Јадрана у четвртак вече стартовали су побједом 15:10. Стријелци за Јадран су били: Вукашин Гојковић 5, Димитрије Милић 4, Андрија Суботић 3,Владимир Жмукић и Урош Сјерковић по гол.

Стријелци за Приморац су били Филип Вукасовић, Никола Мршуља, Младен Ковачевић по 3 и Лазар Стефанов гол.

Изабраници Душана Ивановског  у другом колу су били слободни.  Истог дана у дербију кола у утакмици за прво мјесто у групи  поражени су у дербију трећег кола своје групе против домаћег Шапца 12:9 (4:1, 4:3, 2:3, 2:2.)

Стријелци за Јадран су били: Вукашин Гојковић 3,  Андрија Суботић и Марко Павловић по 2, Димитрије Милић и Миодраг Суботић по гол.

У последњем дану групног такмичења Јадран је побиједио  сплитски Морнар 14:8.

На овој утакмици стријелци за Јадран су били: Вукашин Гојковић,Владимир Жмукић, Димитрије Милић, Марко Павловић, Андрија и Миодраг Суботић по 2, Вук Радановић и Алекса Ивовић по гол.

У петом колу у суботу вече Јадран је био бољи од загребачког  Медвешчака 17:8.

Стријелци за Јадран били су: Димитрије Милић и Вукашин Гојковић по три, Андија и Миодраг  Суботић, Урош  Сијерковић и  Марко Павловић и Владимир Жмукић  по два и Вук Радановић  гол.

Данас  у утакмици за треће мјесто Јадран је у црногорском дербију поражен од екипе Будва 11: 8   (4:1,  3:2, 3:2, 1:3)

Стријелци за Јадран: Димитрије Милић и Андрија Суботић по 2, Павле Марковић, Вукашин Гојковић, Урош Сијерковић и Миодраг Суботић по гол.  Голове за Будву су постигли: Матија Франета 4, Лука Поповић, Бојко Бојковић 2, Јован Абрамовић, Петар Николић и Максим Машић.

Екипа Приморца у утакмици за седмо мјесто побједила је Раднички (Крагујевац) 14:7.

Треће мјесто и бронзану медаљу за Будву освојили су: Нико Томо, Лука Лакићевић (голмани), Максим Машић, Филип Влаовић, Лука Поповић, Матија Булајић, Марко Перишић, Матија Франета, Бајко Бајковић, Коста Кушељевић, Петар Николић, Предраг Митровић, Јован Абрамовић и Андреј Раичевић.

На турниру у Шапцу за Јадран  су играли: Лука Ковачевић, Матеја Кишић (голмани), Стефан Врећа, Андрија и Миодраг Суботић, Павле Марковић, Марко Павловић, Вук Радановић, Димитрије Милић, Вукашин Гојковић, Алекса Ивовић, Владимир Жмукић, Урош Сијерковић и Алекса Чуровић. Тренери Душан Ивановски и Крсто Симовић.

За Приморац који је освојио седмо мјесто  су играли су : Мијат Павићевић, Филип Вукасовић, Огњен Кораћ, Немања Поповић, Никола Мршуља, Лазар Степанов, Никола Франовић, Андреј Блечић,  Јован Броцић, Младен Ковачевић, Пауло Радић,  Матеј Мршуља,  Данило Веселиновић, Божо Павићевић. Тренер Вељко Ускоковић.

Голман Приморца Мијат Павићевуић  је проглашен за најбољег голмана на турниру.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here