Када почне наплата, цијена мјесечне паркинг карте на Топлој биће пет еура

Иако су током викенда у насељу Топла исцртана нова паркинг мјеста, предузеће Паркинг сервис неће наплаћивати услуге док се не створе услови за то, односно док се не направи довољан број паркинг мјеста за резидентне грађане. Када наплата почне, цијена мјесечне карте износиће пет еура.

Како је за РТХН казао директор овог предузећа, Миладин Видаковић, на Топлој су евидентни проблеми са непрописно паркираним возилима, због чега је отежано одвијање саобраћаја, а често долази и до застоја.

Миладин Видаковић, директор предузећа Паркинг сервис

– Морамо да гледамо локације које су приступачне и погодне да се увећа број паркинг мјеста на Топлој, да би задовољили те услове. Анализа коју смо скоро урадили показала је да ту имамо преко 600 паркираних возила, а могућност паркирања регуларно за свега 330. Значи да морамо да удупламо број паркинг мјеста, да би могли да уведемо рестриктивни режим, односно наплату зонског паркирања – наводи он.

Када буде уведено зонско паркирање, цијена карте за грађане биће свега пет еура, што ће, како сматра Видаковић, омогућити лакше проналажење слободних паркинг мјеста.

Највећи проблем у функционисању саобраћаја кроз насеље Топла 2, како прича Видаковић, представљала су непрописно паркирана возила у улици Николе Љубибратића изнад Дома здравља, гдје су обиљежена нова паркинг мјеста.

– Сад је на потезу Секретаријат за комуналне дјелатности, који треба да постави вертикалну сигнализацију да је забрањено заустављање и паркирање, осим на обиљеженим паркинг мјестима. То је био један од услова, а тиме покушавамо да уредимо саобраћај да не долатзи до застоја или неких већих незгода пјешака или возила. То нам је био први потез, послије смо наставили још неких 15 мјеста у Николе Љубибратића, преко пута Волија – каже Видаковић.

Сматра да проблем непрописног паркирања треба рјешавати на нивоу Комуналне полиције и Службе за инспекцијски надзор, јер паук Паркинг сервиса служи само за услуге премјештања возила. Тренутно је ангажован на релацији Игало-Херцег Нови-Мељине, али још један би ускоро требало да стигне, а при крају је и уређење привременог паркинга и депоа на Баошићима.

– Објавили смо позив за запошљавање сезонских радника, како возача, тако и помоћних радника и инкасаната, да можемо да постигнемо све током љетње туристичке сезоне. Мислим да ћемо за неких 15-20 дана бити спремни у пуном капацитету да одговоримо свим изазовима. Остављам Комуналној полицији и  Инспекцији, да се и они активирају заједно са нама да ријешавамо непрописно паркирана возила, кад имамо услове за то – истакао је Видаковић.

Подсјећа да је Паркинг сервис у претходном периоду обновио хоризонталну саобраћајну сигнализацију у улицама Орјенског батаљона, Прве бокешке бригаде, дио Браће Гракалића. Уређено је паркиралиште у Мељинамам гдје се у сарадњи са Мјесном заједницом уређује остатак површина које се користе за паркирање. У наредној фази сигнализација ће бити обновљена у Десете херцеговачке бригаде на потезу уз магистралу, као и према Градској пијаци.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here