Јуниорска ватерполо репрезентација Црне Горе на Европском првенству

Јуниорска (У17) ватерполо репрезентација од 8. до 14. августа, учествоваће на Европском првенству, које се одржава у Турској.

Тренер Миодраг Мировић изабрао је 15 играча за наступ на шампионату. Боје Црне Горе браниће: Данило Рајевић, Павле Јовановић, Тадија Матијашевић, Тим Перов, Ђорђе Пејовић, Александар Вавић, Никола Петровић, Љубомир Ковачић, Страхиња Гојковић, Радивој Радановић, Срђан Јановић, Иван Марковић, Данило Ступар, Реља Вуканић и Огњен Морачанин.

Црна Гора је у групи А са Мађарском, Шпанијом и Хрватском.

Распоред “ајкула” у групној фази:

  1. август – 18.30 сати

Црна Гора – Мађарска

  1. август – 17.00 сати

Црна Гора – Хрватска

  1. август – 12.30 сати

Црна Гора – Шпанија

У групи Б су Србија, Грчка, Италија И Холандија. Групу Ц чине Француска, Румунија Пољска и Турска, а групу Д Малта Њемачка, Грузија и Украјина.

По новом систему такмичења за млађе категорије, најбољих осам селекција такмичиће се у групама А и Б, а двије најбоље екипе из обје групе пласираће се у четвртфинале.

Трећепласирани тимови из А и Б група играће у осмини финала са другопласираним из група Ц и Д, док ће побједници група Ц и Д играти против четвртопласираних екипа из А и Б група за пролаз међу осам најбољих.

У стручном штабу наше селекције, поред тренера Мировића, су помоћни тренери Филип Андрић и Екатерина Миљевић, видео анализа Васко Вучковић и доктор Васко Рогановић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here