Јубилеј Радио Регенерације крунисан првим реге фестивалом у Црној Гори

На тврђави Форте Маре синоћ је почео први Roots Revival Reggae фестивал, који до 8. августа доноси квалитетне наступе свјетских звијезда. Фестивал реализује екипа окупљена око Радио Регенерације, прве и једине радио станице у Црној гори специјализоване за реге музику, на чијем је челу Мирсад Бркић.

Главни извођач прве вечери Мета Диа, који је наступа под именом Meta and the Cornerstones је истакао да му је велика част што наступа у Херцег Новом.

-Ово је једно од најљепших мјеста које сам посјетио и диван тренутак који могу да подјелим са свима који су дошли на фестивал, рекао је Мета Диа.

Током прве вечери наступили су и Horseman Coyote, Дадаман и Мизизи. а Немања Којић Којот (Horseman Coyote) наводи да његова сарадња са Регенерацијом траје годинама кроз интервјуе и промоцију музике.

-Мирсад и ја се знамо годинама, наступао сам доста пута са Eyesburn-ом у Херцег Новом. Овдје имам пуно пријатеља, волим овај град и увијек му се враћам, казао је Којот.

Пионир реге културе у Црној Гори, Дарко Драшковић, Дадаман, наводи да је још прије 20 година започела сарадња са организатором фестивала Мирсадом Бркићем.

-Прије 20 година сам на таласима радио Антене М почињао са промоцијом реге звука у Црној Гори. Одмах смо се пронашли, Мирсад је био ту за мене и он, могу слободно рећи, гура реге сцену у нашој земљи. Ово је само почетак и назнака онога што ће, надамо се, бити у будућности. Радио Регенерација, која слави 20 година је једина реге радио станица на цијелом Балкану, препозната од стране највећих издавачких кућа и звијезда реге музике, истакао је Дадаман.

Према ријечима организатора Мирсада Бркића, јубилеј, 20 година радио Регенерације крунисан је првим реге фестивалом у Црној Гори.

– Невјероватан је осјећај видјети људе који су дошли, посјећеност је невјероватна и прије главног догађаја, што показује колики је одзив. Реге публика је специфична, нема је много и долази само због реге музике и то је оно што Херцег Нови има, а то прави разлику. Надам се да ће овај пројекат заживјети, интересовања за наступе има, али је јако тешко организовати све сам. Имао сам помоћ од Дадамана, који ме је и увео у реге музику. Вјерујем да ће фестивал прерасти у један од већих фестивала у Европи, наводи Бркић.

Вечерас ће на тврђави Форте Маре наступити балканска реге атракција Дел Арно Банд. Фестивал почиње у 18 сати, а улазнице по цијени од 10 еура могу се купити на улазу у тврђаву Форте Маре сваким даном од 9 до 21, као и у просторијама Дворане Парк од 9 до 12 и од 19 до 21 часова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here